Vlaardingse strijdt om tocht in het Poolgebied

19-11-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Jolanda Kremer, een 35-jarige Vlaardingse, strijdt sinds 16 november om een plek in de Fjällräven Polar. Dit is een meerdaagse tocht met een hondenslee, boven de poolcirkel. Via haar site, www.votejolanda.nl , verzamelt ze stemmen om een plekje in deze tocht te bemachtigen.

,,Het lijkt me geweldig om met een hondenslee door de witte wildernis te reizen’’, aldus Jolanda. ,,De kracht van de honden, de grootsheid van de natuur om je heen en daarnaast alle bijzondere ontmoetingen met andere deelnemers; ik kan niet wachten om deel te nemen!’’

De 5-daagse tocht gaat van Signaldalen in Noorwegen naar Väkkäräjärvi in Zweden, en wordt georganiseerd door het buitensportmerk Fjällräven. Er mogen 30 mensen deelnemen aan deze tocht, van over de hele wereld. Vanuit de Benelux worden er 2 personen uitgekozen, 1 op basis van de publieksstemmen en de ander wordt vanuit de organisatie gekozen.

Jolanda: ,,Een tocht die uithoudingsvermogen vraagt, waarbij je niet bang moet zijn voor een beetje kou. Ik verwacht geen problemen hiermee. Al sinds ik een klein meisje was ben ik graag buiten. Vroeger op scouting in de duinen van Beverwijk, nu hardlopend in de Broekpolder bij Vlaardingen. Ik loop twee keer per week en hoe kouder het is, hoe lekkerder ik loop. Daarnaast wandel ik graag en kampeer ik in ieder seizoen regelmatig, ook in de sneeuw, dus ik ben wel wat gewend.’’

De winnaar van vorig jaar had zo’n 9000 stemmen, dus winnen is nog niet gemakkelijk. ,,Iedereen is op dit moment op zoek naar stemmen, en soms vis je in dezelfde vijver’’, vervolgt Jolanda. ,,Een van mijn mede-deelnemers komt uit Schiedam, dat maakt hem wel een heel directe concurrent! Daarom vraag ik via deze weg aandacht voor deze wedstrijd’’.

Wil jij, als mede-Vlaardinger, Jolanda helpen haar droom te verwezenlijken? Om een streepje voor te komen op een Schiedammer? Dat kan door te stemmen via votejolanda.nl  en dit bericht zo veel mogelijk te delen!

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »


Altijd Up-to-date