Vlaardingse Stadsspeld voor Rob van Herwaarden

09-05-2022 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 7 mei heeft locoburgemeester Bart Bikkers een Vlaardingse Stadsspeld uitgereikt aan Rob van Herwaarden (65 jaar). Het college van burgemeester en wethouders heeft de stadsspeld aan hem toegekend als blijk van waardering voor zijn inzet voor de Vlaardingse samenleving.

Rob van Herwaarden is 30 jaar lang actief als Diaconaal Consulent van de Protestantse Gemeente Vlaardingen in De Windwijzer. Hij heeft zich voor veel instanties en verenigingen ingezet. Zijn sociale netwerk is zeer groot en hij heeft veel Vlaardingers geholpen.

Een greep uit zijn verdiensten: Rob is, vanuit de diaconie, van onmisbare betekenis geweest bij de start van de Voedselbank. Ook was hij nauw betrokken bij de opbouwfase van de Groene Luiken. Rob was de drijvende kracht achter het begin van 'Schuldmaatje' in Vlaardingen en bood elf jaar lang hulp aan mensen met schulden. Daarnaast is hij tien jaar voorzitter geweest van de Stichting Vele Vlaardingers Een Huis; en hij heeft zich ingezet voor De Windwijzer, het centrum voor ontmoeting, bezinning en dienstverlening. Binnen de Commissie Maatschappelijk Werk (CMW) steekt Rob de helpende hand uit bij kortlopende klussen en heeft een adviserende taak.

Rob heeft de Vlaardingse Stadsspeld gekregen omdat hij zich gedurende vele jaren bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Vlaardingse Samenleving.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date