Vlaardingse Pokémonjagers landelijk nieuws

11-08-2016 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Maar liefst twee cameraploegen, van RTL Nieuws en de NOS, waren vandaag naar Vlaardingen getrokken. De reden ? Het spelletje "Pokémon Go" en de populariteit ervan in onze stad. Dat zoveel Vlaardingers het al op straat spelen bracht wijkagent Kor de Jong op een fantastisch idee: laten we de Buurtwhatsapp-groepen uitbreiden met een Buurwhatsapp voor Pokémon Go-spelers, ook wel Pokémonjagers genoemd. De groep kent inmiddels al 28 deelnemers, groeit nog steeds, en deelnemers hebben al meegeholpen om met succes een fietsendief te pakken.

Alle reden dus voor de cameraploegen om vandaag opnames te komen maken aan de Westhavenkade en bij de Visbank. Dat was vandaag ook even een belangrijke plek voor Pokémon Go-jagers; Wijkagent De Jong had namelijk een ‘lure’ geplaatst bij de Visbank. In het spelletje zorgt zo’n ‘lure’ ervoor dat gedurende 30 minuten er meer fantasiefiguurtjes van het spel, de zogeheten Pokémons, rondom een bepaalde plek te vinden en dus te vangen zijn. Bij de Visbank kan dat, want dat is een zogeheten PokéStop, waar doorgaans al veel jongeren aanwezig zijn die meespelen.

Kor de Jong heeft vaker een dergelijke ‘lure’ geplaatst, onder meer achter aan de Olmendreef, ter hoogte van de begraafplaats. Voordeel: gedurende een bepaalde tijd zijn er meer spelers, en dus ‘ogen en oren’ die mee kunnen helpen de omgeving in de gaten te houden. Dat is dus een mooie aanvulling op de Buurtwhatsapp en aan de deelnemers van de Pokémon Go Buurtwhatsapp kan gevraagd worden even op te letten bij mogelijk verdachte situaties of uit te kijken naar iemand.

De opnamen van de Pokémonjagers zijn vanavond op twee zenders te zien: bij het NOS Jeugdjournaal om 18.45 uur en op RTL 4 tussen 19.30 uur en 20.00 uur

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date