Categorieën

Service

Vlaardingse leeuwen nemen u mee de stad in (2)

Vlaardingse leeuwen nemen u mee de stad in (2)
Nieuws

Vlaardingse leeuwen nemen u mee de stad in (2)

  • Redactie
  • 05-05-2020
  • Nieuws
VLAARDINGEN – Kunt u niet naar buiten maar wilt u toch Vlaardingen ‘in’, de omgeving verkennen en genieten? Het is natuurlijk niet helemaal hetzelfde maar de leden van de Lionsclub VL.09 hebben hun best gedaan om er iets moois van te maken: korte filmpjes over Vlaardingen. Het tweede filmpje hierbij gaat over de Vrijheidsboom aan de Hogelaan.

Ronald Hoozemans is lid van de Lionsclub VL.09 en vertelt: ,,We hebben een aantal korte filmpjes gemaakt over historische plekken in Vlaardingen. De verhalen in de filmpjes worden verteld door Jeroen ter Brugge, bekend archeoloog in Vlaardingen en momenteel werkzaam bij Het Rijksmuseum. Een gerenommeerd verteller dus. De filmpjes zijn bedoeld om Vlaardingers die door de huidige maatregelen zelf niet buiten kunnen zijn toch virtueel te laten genieten van onze mooie stad. Verder natuurlijk leuk voor iedereen die iets wil opsteken over de stad en haar historie. We hopen natuurlijk dat de beperkingen snel kunnen worden opgeheven, maar tot die tijd: bekijk de filmpjes en we hopen dat u ervan geniet!’’

In Lionsclubs werken mensen uit de lokale gemeenschap op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden daar waar dat nodig is. Primair voor de lokale gemeenschap, maar daarnaast via de overkoepelende organisatie Lionsclubs International ook vaak voor hulpverlening elders in de wereld.