Vlaardingse kunstgrasvelden veilig

20-12-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met SBR-rubbergranulaat is niet gevaarlijk. Met opluchting heeft het college van burgemeester en wethouders kennis genomen van deze resultaten van het onderzoek van het RIVM.

Eerder werd bekend dat er mogelijk giftige stoffen zitten in het SBR-rubbergranulaat dat op kunstgrasvelden wordt uitgestrooid. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is daarop een onderzoek gestart .

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat er veel verschillende stoffen in het rubber zitten, maar dat deze slechts in zeer lage hoeveelheden uit de korrels vrijkomen. Volgens het RIVM is er geen verband tussen sporten op kunstgras en het ontstaan van leukemie of lymfklierkanker.

Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek, ziet de gemeente Vlaardingen geen aanleiding om het sporten op kunstgras met rubbergranulaat te beperken. Bij vervanging of aanleg van nieuw kunstgras zal worden bezien welk type kunstgras aanbeveling verdiend.

De gemeente heeft de lokale sportverenigingen geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date