Vlaardingse Irmgard bij 3FM!

17-02-2017 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – De Vlaardingse Irmgard Fool is 16 jaar en heeft ambities om later professioneel bij de radio te werken, presenteren en dj zijn. Bij Omroep Vlaardingen is ze één van de vaste presentatoren van het jongerenprogramma School’s Out, elke werk/schooldag te beluisteren van 16.00 uur tot 17.00 uur en bij de internetradiozender I-Turn Radio presenteert ze wekelijks haar radioshow “Gedonder met Irmgard”. In januari 'regelde'  haar vader John voor haar verjaardag een bezoekje aan de 3FM studio bij DJ Michiel Veenstra en gisteren was het voor haar de grote dag.

,,Terwijl mijn vader en ik wachtten op Timo Kamst, de coördinator van de radio-opleiding van radiozender NPO 3FM, komt ineens Gerard Ekdom binnengelopen’’, vertelt Irmgard. ,,Daarna was het richting studio, waarbij ik ook nog eens op tv kwam. Overdag worden namelijk op tv studiobeelden uitgezonden op de Nederlandse publieke zenders als er geen andere programma’s zijn. Ik heb met Timo gepraat over ‘het vak’ en heel wat tips gekregen; over mijn mening onderdrukken in mijn presentatie bijvoorbeeld en het gebruik van steekwoorden. Timo vond overigens dat ik wel een strakke timing heb en dat het goed is dat ik gewoon mezelf ben als ik presenteer. Ook over hoe je een nummer het best kunt aankondigen hebben we gesproken’’, aldus Irmgard. ,,Ik moet er als ik nog serieuzer werk wil maken van het vak van radiomaker ook op letten dat ik de ‘kleuring van mijn stem’ aanpas aan de sfeer of de muziek die ik draai en ook de techniek, de apparatuur goed beheers. Kortom, allemaal waardevolle aanwijzingen die ik zeker zal verwerken’’.

Na de introductie schoof Irmgard aan in de studio bij Michiel Veenstra, waar de apparatuur haar (deels) bekend voorkwam. ,,Ze gebruiken daar ‘spullen’ als een omniplayer en een jingle palet en die hebben we ook in de studio van Omroep Vlaardingen. Daar stonden ze best wel van te kijken. Michiel legde me vervolgens van alles uit over de mengtafel, echt supertof hoe ze daar bezig zijn. Aan de andere kant vonden zij het ook weer tof dat ik een eigen studio thuis heb waar ik uitzend voor I-Turn Radio’’.

En komt er een vervolg ? ,,Wie weet’’ besluit Irmgard. ,,Maar over drie maanden mag ik weer demo sturen met mijn radiopresentatie en dan geeft Timo Kamst me weer feedback. Dus echt superreacties gekregen van Michiel en Timo en op de terugweg naar huis zat ik echt met een ‘big smile’ op m’n gezicht. Het was zo leuk om dit mee te maken!’’Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date