Vlaardingse grond weer meer waard

02-08-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Ze waren jarenlang een blok aan het been, maar dankzij de aantrekkende woningmarkt hoeven gemeenten er niet of nauwelijks  meer op af te boeken: grondposities. De waarde van grond lijkt weer een goudmijntje te worden.

Jarenlang hebben gemeenten flink aan hun lappen grond kunnen verdienen, tot de financiële crisis wel te verstaan. Want toen kregen gemeenten hun grond opeens aan de straatstenen niet kwijt. Tot nu toe dan.

De voorzieningen die gemeenten hebben genomen om de verliezen hiervan op te vangen, zijn de afgelopen jaar nauwelijks (1,3 procent) toegenomen schrijft het Financiële Dagblad gebaseerd op een onderzoek van Deloitte dat vandaag uitkomt.

Ook in Vlaardingen is de afgelopen jaren voor miljoenen afgeboekt. In 2014 was dat mede oorzaak dat er een grote bezuinigingsronde kwam. Honderden inwoners van de stad protesteerden in juli 2014 op de Markt bij het Stadhuis met de slogan “Vlaardingen Spookstad”.

Nu de woningmarkt weer aantrekt en er onder meer aan de Hoflaan en de Deltaweg weer gebouwd wordt, lijken de financiële zorgen voor de stad ook kleiner te worden. Een zorgenkindje is nog wel dat dat het met de bedrijventerreinen ‘nog niet opschiet’  in Nederland. Bedrijven staan nog niet te popelen om nieuwe gebouwen te laten bouwen. De ontwikkeling van een bedrijventerrein aan de Marathonweg lijkt daarmee voorlopig van de baan.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date