Vlaardings Monopoly, fantastisch uit de hand gelopen!

18-11-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Nou, laten we het maar proberen… dachten Ilona Bruins, Nina, Jochem en Martijn Odijk vier weken geleden toen ze besloten om hun idee, Het Vlaardings Monopoly, beschikbaar te stellen voor iedere Vlaardingen-liefhebber. ‘Zouden we wel 50 spellen verkopen? Is dat niet teveel? Nou, die eerste 50 waren binnen 4 uur verkocht!

Nadat de regionale media hoogte had gekregen van dit geweldige initiatief van de familie Bruins/Odijk, liep het het project fantastisch uit de hand. Inmiddels, vier weken later, zijn meer dan 300 spellen verkocht en niet alleen binnen de stadsgrenzen van Vlaardingen. Er zijn onder meer ook sets verstuurd naar Amsterdam, Lichtenvoorde en Engeland. Zelfs adressen in Schiedam staan regelmatig op de bestellijst! Wonderbaarlijk, want Schiedam wordt in het Vlaardings Monopoly (met een knipoog) flink op de hak genomen.


Van idee tot product in 4 weken

Het hele idee is ontstaan als thuis-project van moeder en dochter als verrassing voor het gezin. Toen eenmaal bleek dat het niet bij een idee bleef, werd alle creativiteit, kennis en kunde van het hele gezin op een hoop gegooid en zo ontstond een product waar ook anderen urenlang plezier aan kunnen beleven. Grafisch vormgever vader Martijn maakte een bestelformulier op de website van moeder Ilona Bruins en het project kon beginnen. De bestellingen stroomden binnen.


Het project gaat verder

In de stickerset vinden de mensen een oproep om een foto van hun gezelschap, al Vlaardings Monopoly spelend, in te sturen voor het fotoproject “Aan Tafel!” Beeldend Kunstenaar Ilona verzamelt alle foto’s op haar website om zo een tijdsdocument te maken van (Vlaardingse) gezinnen en vrienden rond de tafel anno 2018. Later zal er een kunstwerk ontstaan van alle foto’s samen.


Positieve reacties


Samen met het Vlaardingse spelbord, zullen de foto’s aangeboden worden aan Jan Anderson van het gelijknamige Vlaardingse streekmuseum. Hij noemt het Vlaardings monopoly-idee nu al historisch en wil het graag toevoegen aan het depot van het Streekmuseum. ”Dit vinden wij een hele eer en natuurlijk ontzettend leuk”,aldus Bruins...,,we zijn apetrots op het resultaat van het hele project!  Het is fantastisch om dit met hele gezin te kunnen ondernemen. Het is vooral geweldig om te weten dat er zoveel mensen aan tafel zitten met ons spelidee.” Martijn denkt nu al verder: “Er zijn al verschillende plannen voor nog een vervolg van het Plak&Play-project. Wat dacht je van een Vlaardings-monopoly-toernooi in 2019?!”


Plak&Play

Het Vlaardings Monopoly bestaat uit een set stickers waarmee je je eigen Monopoly-bord en bijbehorende kaartjes omtovert tot een volledig Vlaardingse versie. Door gebruik te maken van stickers kost het spel slechts 15 euro en daarbij is het ook nog leuk om zelf te plakken. De stickerset is een eenmalige en beperkte oplage.

Bent u nog op zoek naar een leuk Sint of kerstcadeautje? Intussen zijn de stickersets verkrijgbaar bij Plantage Pontier, Bruna de Loper, De Kade40-winkel, in Museum Vlaardingen en natuurlijk via de website: www.vlaardingsmonopoly.nlGerelateerd