Categorieën

Service

Vlaardingers grijpen net mis

Vlaardingers grijpen net mis
Nieuws

Vlaardingers grijpen net mis

  • Redactie
  • 11-09-2015
  • Nieuws
Vlaardingers grijpen net mis

Foto: Sjaak van 't Wout

VLAARDINGEN – Yvonne Batenburg en Fred Meerhof behoorden tot de vijf genomineerden voor de titel Meester Burger. Eervol, maar de prijs werd vandaag uiteindelijk uitgereikt aan een ander. Hülya Cigdem uit Tilburg heeft deze ProDemosprijs 2015 gewonnen voor het project Alin Teri, een burgerinitiatief tegen de relatieve oververtegenwoordiging van Turken in de hennepteelt. Dat is zojuist bekendgemaakt tijdens de viering van het eerste lustrum van ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Onder de aanwezigen bevond zich Koning Willem Alexander, die na afloop grote interesse toonde in het project Broekpolder.

Uit alle voordrachten voor Meester Burgers vond de jury, bestaande uit Ank Bijleveld-Schouten, Job Cohen en Art Rooijakkers, de inzet van Hülya het meest aansprekend. De jury was onder de indruk van haar actie. Ze zet zich in voor een belangrijke zaak. En het is dapper om zo openlijk voor het bestrijden van hennepteelt in de eigen omgeving uit te komen. Ze spreekt mensen aan op hun verantwoordelijkheid. Het is extra effectief dat het initiatief uit de eigen gemeenschap komt en niet vanuit de autoriteiten. Daarbij is het belangrijk dat Hülya steun krijgt van de autoriteiten én van veel Tilburgers. De jury vindt dit project een mooi voorbeeld van hoe één persoon in staat is veel teweeg te brengen.

Het overzicht van de andere genomineerden:

Yvonne van Batenburg en Fred Meerhof uit Vlaardingen, voor hun inzet voor de Federatie Broekpolder

Roland van der Heijden uit Alphen aan de Maas, voor zijn inzet voor de leefbaarheidsgroep SLAG

Wout Schut uit Houten, voor zijn inzet voor het project De KrachtFabriek

Tutku Yuksel uit Wageningen, voor haar inzet voor het project THUIS 

Met deze goede voorbeelden wil ProDemos laten zien dat iedereen in onze democratie invloed kan uitoefenen. En dat de democratie deze actieve mensen ook nodig heeft. Met een goed idee, wilskracht en samenwerking kun je jouw leefomgeving veranderen of invloed hebben op politieke besluiten. Ga dus niet zitten wachten tot iets wordt geregeld, maar word zelf actief!