Vlaardinger in team Solar Challenge Australië

19-03-2015 Nieuws Redactie

Het Nuon Solar Challengeteam met de Vlaardingse Casper van Wezel

VLAARDINGEN / AALSMEER - Student Casper van Wezel uit Vlaardingen heeft zich vandaag – de dag voor de zonsverduistering – met een team opgesloten in een loods van het bedrijf Weimo High Quality Composites in Aalsmeer. Zij ontwikkelen en bouwen hier de komende maanden ’s werelds snelste zonneracewagen. De studenten vormen het Nuon Solar Team en verdedigen in oktober de wereldtitel tijdens de World Solar Challenge in Australië.

De World Solar Challenge is een race voor auto’s die rijden op zonne-energie. De wedstrijd vindt eens per twee jaar plaats en voert ruim 3000 kilometer dwars door Australië, van Darwin tot Adelaide. In 2013 werd het raceteam van TU Delft wereldkampioen. Dit jaar start de race op 18 oktober. Teamcaptain Mark Hupkens en zijn studiegenoot Bart Helwig van het Nuon Solar Team komen uit Vlissingen en reizen dit najaar af naar Australië om mee te doen.

Klein land, grootse prestaties

Casper van Wezel uit Vlaardingen studeert elektrotechniek en is verantwoordelijk voor electrical engineering. “Elektrotechniek is altijd mijn hobby geweest, zo heb ik vanuit huis heel wat in elkaar geknutseld. Ik vind het geweldig dat ik nu deze auto mag helpen bouwen.” Casper werkt samen met teamcaptain Mark Hupkens uit Vlissingen, student Technische Bestuurskunde. Mark is blij dat het startsein nu is gegeven: “Wij willen laten zien dat een klein land als Nederland groot is in innovatie. Met onze technische kennis, onze creativiteit en doorzettingsvermogen wil het Nuon Solar Team opnieuw de wereldtitel winnen. Vandaag is daarvoor de eerste stap gezet: geweldig!”

Nieuw team

Met het startsein van de bouw is vandaag ook het Nuon Solar Team gepresenteerd. Een nieuw studententeam van de TU Delft staat klaar om de Nederlandse wereldtitel te verdedigen: twee dames en dertien heren, bestaande uit Bart Helwig (Vlissingen, mechanisch ontwerp), Bas van Wee (Naarden, electrical engineering), Bianca Koppen (Haarlem, public relations), Casper van Wezel (Vlaardingen, electrical engineering), Emiel Lorist (Utrecht, strategie),         Jacco Vos (Apeldoorn, technisch management), Jorden Steenbeek (Norg, aerodynamisch ontwerp), Joris van den Berg (Alphen aan den Rijn, aerodynamisch ontwerp), Mark Hupkens (Vlissingen, teamcaptain), Marlieke Verweij (Abcoude, structureel ontwerp), Renzo Plaisant van der Wal (Langeraar, electrical engineering), Thijs Overwijk (Lemmer, mechanisch ontwerp), Tim van Leeuwen (Amstelveen, chief engineer en coureur), Toine Urlings (Ulestraten, structureel ontwerp en productie) en Wouter Feil (Dronten, sponsoring).

Wereldtitel

Het Nuon Solar Team doet voor de achtste keer mee aan de World Solar Challenge. Vijf keer wist een studententeam van de TU Delft de wereldtitel in de wacht te slepen, waaronder de laatste editie van de race in 2013. Het parcours van ruim 3000 kilometer loopt dwars door Australië van Darwin naar Adelaide.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date