Vlaardinger gaat voor wereldtitel zonneracen

13-10-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/DARWIN - Casper Wezel is klaar voor de World Solar Challenge in Australië die zondag 18 oktober start. De student uit Vlaardingen rijdt tijdens de race mee in het konvooi achter Nuna8, de zelfgebouwde zonneauto van het Nuon Solar Team. Casper zorgt ervoor dat de raceauto blijft rijden als er zich problemen voordoen. “We zijn heel trots op hoe Nuna tot nu toe presteert, maar de concurrentie is ook heel goed. Het wordt een spannende race!”

Het Nuon Solar Team, vijfvoudig wereldkampioen zonneracen, is inmiddels ruim een maand 'down under’, waar zij zich voorbereidt op ’s werelds bekendste zonnerace: de World Solar Challenge. Deze race vindt plaats van zondag 18 oktober tot zondag 25 oktober en loopt dwars door Australië: van Darwin naar Adelaide. Het Nuon Solar Team wordt elke twee jaar gevormd door studenten van de TU Delft die gezamenlijk een Nuna –zonneauto- bouwen. Het winnen van de race is het belangrijkste doel, maar het Nuon Solar Team werkt ook aan technologie die in de nabije toekomst is terug te vinden in gewone personenauto's.

 

Rekenwonders

Tijdens de race draait alles om strategie. En die wordt bepaald vanuit de auto die achter Nuna rijdt. In deze auto zitten de strategen, de rekenwonders, die de weersomstandigheden, verwachtingen en andere omgevingsfactoren nauwlettend in de gaten houden zodat de accu -die wordt geladen door zonne-energie- optimaal wordt benut.

Het team rijdt vanaf zondag 18 oktober een paar dagen door de outback van Australië. Benieuwd naar hun rit? Volg het Nuon Solar Team via de livestreams HIER! te zien.

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date