Vlaardingen vandaag: vervelen is geen optie!

07-10-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Het wordt met een graad of 15 vandaag een herfstige dag en in Vlaardingen is nog wel wat te doen. Leest u even mee:

Op het Veerplein staan de kramen weer van de Luikse markt, de rommelmarkt waar je nog weleens bijzondere spulletjes op de kop kan tikken. En uit ervaring weten we dat afdingen ook een optie is.

In het centrum zelf is het koopzondag, waarbij toch een behoorlijk aantal ondernemers gezamenlijk de deuren openen, op en rond het Liesveld. De eersten doen dat rond 12.00, maar om 13.00 uur heeft iedere ondernemer die meedoet de deur zeker wel open.

Tussen 12.00 en 17.00 uur, verandert de prachtig Zuidbuurt van Vlaardingen in een grote gezellige culturele Parade, de Polderparade. Op de locaties kan er met een hapje en drankje worden genoten van uiteenlopende acts en randprogrammering. Het programma biedt voor elk wat wils, van jong tot oud en is gratis toegankelijk. Meer informatie vindt u hier: https://www.polderparade.nl/

De stadsgidsen wandelen vandaag door Vlaardinger-Ambacht, dat tot 1941 een zelfstandige gemeente was. Hier waren veel boerderijen, maar woonden ook de rijke reders, burgemeesters en andere belangrijke figuren. De wandeling start om 14.00 uur vanaf het Streekmuseum Jan Anderson, Kethelweg 50.

In Galerie de Duig aan de Landstraat 29 kunt u vanaf 13.00 uur, de nieuwe expositie bezoeken  met fotografisch werk van Michel van Nederveen, getiteld “Vlaardingen in Beeld”.

Overigens kunt u op meer plekken terecht voor exposities, waaronder natuurlijk het Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg. Voor een agenda wat, waar en wie kijkt u hier!  in de agenda.

Vervelen is dus geen optie vandaag!

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date