Vlaardingen krijgt nieuwe omroep (ja,nog één)

16-08-2018 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Omroep Vlaardingen krijgt er mogelijk al op korte termijn een concurrent bij: RTV Vlaardingen. De oprichting ervan wordt momenteel voorbereid en één van de initiatiefnemers is Frank Maarleveld, die tot voor kort één van de presentatoren was van het programma Vlaardingen Vandaag bij Omroep Vlaardingen.

Maarleveld meldde zich kort geleden aan om deel uit te maken van het team, van de nu nog enige lokale omroep, dat live verslag ging doen van het Zomerterras. In een mail van voorzitter van de omroep Paul Marseille werd hem echter verteld dat dit ‘niet ging gebeuren’. De reden zou hem meegedeeld worden in een gesprek dat echter, aldus Frank Maarleveld, ongeveer een week later pas plaats zou vinden. Toen Maarleveld aandrong op duidelijkheid kreeg hij tenslotte te horen dat hij niet langer gewenst was bij Omroep Vlaardingen.

Vanuit Omroep Vlaardingen reageert bestuurslid Margriet Kleijn: ,,We hebben besloten deze zaak intern te houden en naar buiten toe geen mededelingen te doen. De medewerkers zijn overigens wel ingelicht dat dit speelt’’. Kleijn wilde verder ook niet vertellen of nu nog met Frank Maarleveld contact zou worden opgenomen.

Medio vorig jaar was het al eens crisis bij de omroep, die uiteindelijk geleid heeft tot het vertrek van voorzitter Vincent Kevenaar. Een deel van de medewerkers was kort hiervoor opgestapt, maar keerde na Kevenaars vertrek weer terug. Na een kortstondig verblijf van diens opvolger John Knieriem heeft uiteindelijk Paul Marseille de voorzittersrol op zich genomen.

Inmiddels heeft Frank Maarleveld het initiatief genomen om een nieuwe omroep op te richten: RTV Vlaardingen. De aankondiging kwam vandaag via Facebook: ,,Binnenkort meer informatie. Dinsdag was het nog maar een plan om RTV Vlaardingen op te richten. Er is al een aantal mensen achter de schermen bezig om e.e.a. te concretiseren. Dus heb geduld. We willen dit met gepaste snelheid en in alle zorgvuldigheid gestalte geven’’.

Naar verwachting zal de nieuw op te richten omroep eerst via internet gestalte te krijgen, waarbij tegen weinig kosten in één keer een groot potentieel bereik gecreëerd wordt. Maarleveld heeft al verklaard een aanzienlijk aantal, ook bekende namen, te hebben geïnteresseerd om mee te doen. Wie dat zijn wil hij nog even niet kwijt.Gerelateerd