Vlaardingen is Rotterdam niet

03-04-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Wat op de ene plek werkt, hoeft niet elders ook te werken. We schreven  het al in juli afgelopen jaar. Het leek een leuk idee, overgenomen van de ‘buren’ en voorgesteld door Ron Boers van de fractie Boers (toen nog ONS Vlaardingen): een grastapijtje en wat bloemetjes bij de restafvalcontainer en het zou een stuk schoner blijven. Niets was minder waar, want in Vlaardingen werd er op de ‘proefplekken’ gewoon afval naast de container bijgeplaatst.

Wat wel gaat gebeuren is strenger toezicht en handhaving op het (illegaal) bijplaatsen van afval naast containers. Er komt zelfs een voorstel in de gemeenteraad om daarvoor de boetes te verhogen. Ook dat is echter een jaarlijks zich herhalend fenomeen, strengere controles, zoals u hier kunt lezen.

Mobiele camera’s, om te voorkomen dat er op grote schaal op bepaalde plekken afval gedumpt wordt, worden voorlopig niet geplaatst. Hoe zinvol dàt is, is nog maar de vraag; op het moment dat er op de ene plek camera’s staan, staan ze elders niet.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date