Vlaardingen in Beweging lanceert Ukkies in Beweging

26-09-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN  - Afgelopen woensdag vond de kick-off van Ukkies in Beweging plaats bij S.C. Twist. Kinderen uit groep 1 t/m 3 maakte voor het eerst kennis met Kangoeroe Korfbal.

Vlaardingen in Beweging heeft afgelopen woensdag Ukkies in Beweging gelanceerd. Bij Ukkies in Beweging kunnen peuters en kleuters al op jonge leeftijd kennismaking met allerlei verschillende sporten. Uit onderzoek dat eerder dit jaar onder (groot)ouders en leerkrachten is gehouden, is gebleken dat er veel vraag was naar sportkennismaking voor de kinderen uit groep 1 t/m 3. Met Ukkies in Beweging springen Vlaardingen in Beweging en de lokale sportverenigingen hier op in.


Je sport ontdekken

Volgens Annemarie Meijers - Mudde, projectleider Ukkies in Beweging, is het heel belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd kunnen kennismaken met verschillende sporten. “Via deze weg leren kinderen op een heel speelse en plezierige manier ontdekken welke sport ze écht leuk vinden en wat bij hen past. Deze positieve ervaringen zorgen ervoor dat de stap naar structureel sporten bij een vereniging gemaakt wordt. Iets wat we natuurlijk heel graag willen bereiken!”


Kangoeroe Korfbal

De eerste editie vond plaats bij korf- en handbalvereniging S.C. Twist. Veertien kinderen maakten hier kennis met Kangoeroe Korfbal. Diana van den Berg legt uit waarom S.C. Twist meedoet: “Veel kinderen gaan al vroeg op voetbal, hockey of gymnastiek. We proberen ze al op jonge leeftijd te laten zien hoe leuk korfbal is. Speciaal voor de allerkleinsten bieden wij Kangoeroe Korfbal aan, dit zijn voornamelijk leuke gooi- en vangspellen. Echt super leuk om die enthousiaste gezichtjes te zien”. Kinderen die de smaak te pakken hebben gekregen, kunnen elke woensdag tussen 18.00 en 19.00 uur meedoen aan Kangoeroe Korfbal.

Naast korfbal kan er het komende jaar ook kennis worden gemaakt met onder andere hockey, honkbal, turnen en handbal. Data hiervoor zijn te vinden op www.stichtingvib.nl/ukkiesinbeweging . Inschrijven is gratis.

Heeft u als vereniging ook een specifiek sportaanbod voor de allerjongsten? Neem dan contact op met Annemarie Meijers - Mudde: annemarie@stichtingvib.nlGerelateerd