Categorieën

Service

Vlaardingen in actie voor de Mensenrechten

Vlaardingen in actie voor de Mensenrechten
Nieuws

Vlaardingen in actie voor de Mensenrechten

  • Redactie
  • 10-12-2014
  • Nieuws
Vlaardingen in actie voor de Mensenrechten

VLAARDINGEN - Vandaag is het een gedenkwaardige dag, want op 10 december is in 1948 door de Verenigde Naties de Mensenrechtenverklaring opgesteld. Hierin zijn onze rechten opgenomen en die gelden voor alle mensen. Zeker een dag om bij stil te staan dus.

Vanochtend was er om tien uur een bijeenkomst bij het monument voor de Mensenrechten op de hoek van de Hofsingel en de Julianasingel. De bijeenkomst was door de plaatselijke afdeling van Amnesty samen met de kinderen van basisschool het Spectrum voorbereid. Vredesambassadeur Paul de Beer sprak over zijn ervaringen met zijn strijd voor mensenrechten en de aanwezige kinderen droegen zelfgeschreven  gedichten voor.

Vanavond kan iedereen meeschrijven in het Aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8.  Het doel is om specifiek brieven te schrijven en te sturen aan mensen die op een vreedzame manier hun mening hebben geuit. Slechts één voorbeeld is dat van Raif Badawi. Hij is in Saoedi Arabië tot 10 jaar cel en 1000 zweepslagen veroordeeld. Deze gruwelijke straf houdt in dat hij gedurende 20 weken 50 zweepslagen per keer zal krijgen. Een ander voorbeeld betreft een jongeman in Nigeria. Hij was nog kind toen hij een misdaad beging en hij is daarvoor nu ter dood veroordeeld.

Wie mee wil schrijven kan terecht van half acht tot half tien vanavond. Er zijn ook geprinte brieven beschikbaar die u kunt ondertekenen. Vorig jaar heeft Amnesty wereldwijd en ook in Vlaardingen op dezelfde manier actie gevoerd en daarmee de pen als wapen gebruikt. Die brieven werden niet voor niets geschreven. Activiste en gewetensgevangene Yorm Bopha uit Cambodja kwam vrij.