Categorieën

Service

Vlaardingen heeft een Nelson Mandelabrug

Vlaardingen heeft een Nelson Mandelabrug
Nieuws

Vlaardingen heeft een Nelson Mandelabrug

  • Redactie
  • 06-12-2014
  • Nieuws
Vlaardingen heeft een Nelson Mandelabrug
VLAARDINGEN – Vandaag is het een jaar geleden dat Nelson Mandela overleed. Om Mandela te eren is, naar aanleiding van een voorstel van GroenLinks, besloten om de Deltabrug bij het Sluisplein te hernoemen naar Nelson Mandelabrug.

Burgemeester Bert Blase en GroenLinks raadslid Kees Borsboom bevestigden omstreeks half twee samen aan één zijde van de brug een naambordje om deze officieel te markeren. De keuze voor juist deze brug werd ingegeven door een krantenbericht uit Het Vrije Volk van 11 februari 1990: “De vrijlating van de Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijder Nelson Mandela leidt ook in Vlaardingen tot spontane acties. Zeker honderd mensen verzamelen zich bij de nieuwe Deltabrug, die voor deze gelegenheid is omgedoopt in Nelson Mandela Brug.''

,,Heel mooi dat juist een brug deze naam krijgt’’, aldus Kees Borsboom. ,,Mandela was een bruggenbouwer, dus hier komt een zekere symboliek goed tot zijn recht’’. Borsboom was ook blij dat het college afweek van de soms wel rigide regelgeving omtrent straatnamen: normaal gesproken kan een straat, brug of laan pas tien jaar na het overlijden van een persoon naar die persoon vernoemd worden.