Vlaardingen gaat coronabeleid streng handhaven

24-09-2021 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vlaardingen gaat actief handhaven op het nieuwe coronabeleid dat morgen ingaat. Dat laat burgemeester Bert Wijbenga weten in een memo aan de gemeenteraad. In die raad wordt verschillend gedacht over de te volgen koers. ONS.Vlaardingen diende een motie in om de boa's juist niet actief te laten handhaven op het coronatoegangsbewijs. Zo'n bewijs (via de coronacheckapp) is vanaf morgen verplicht in de horeca, theaters, bioscopen, evenementen en bij professionele sportwedstrijden.

De nieuwe Vlaardingse burgemeester wil echter niet afwijken van het landelijke beleid. Daarover zijn ook afspraken gemaakt in de Veiligheidsregio. In de gehele regio Rotterdam zal worden gehandhaafd. De nadruk bij die handhaving komt volgens Wijbenga te liggen op 'kwetsbare plekken'. Ondernemers die vooraf al hebben aangekondigd niet te gaan handhaven zijn als eerste aan de beurt. Verder worden steekproeven gehouden. ,,Bij excessen zullen politie en handhaving ingrijpen'', zo waarschuwt de burgemeester. Niet alleen op het coronatoegangsbewijs zal strikt worden gecontroleerd, ook de sluitingstijd (middernacht, red.) krijgt speciale aandacht.

Hoe en door wie de controles moeten worden betaald, is nog niet helemaal duidelijk. Het kabinet stelt landelijk een bedrag van 45 miljoen euro beschikbaar maar de verdeling en invulling daarvan zijn nog niet uitgewerkt.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date