Categorieën

Service

Vlaardingen Duurzaam Verder

Vlaardingen Duurzaam Verder
Nieuws

Vlaardingen Duurzaam Verder

  • Redactie
  • 22-10-2018
  • Nieuws
Vlaardingen Duurzaam Verder
VLAARDINGEN - Op 31 oktober, Wereld Bespaardag, organiseert het Vlaardings Energie Collectief samen met de Industriële Kring Vlaardingen een bijeenkomst in de Windwijzer met als titel 'Vlaardingen Duurzaam Verder'. We willen met elkaar delen wat er zoal gebeurt op het gebied van duurzaamheid en welke plannen op stapel staan. Door deze kennis heb je niet meer het idee, dat jij alleen goed bezig bent. De verwachting is dat we elkaar hierdoor enthousiasmeren en wellicht extra stappen gaan zetten.

Om ideeën op te doen van wat er zoal mogelijk is, zullen er flitspresentaties zijn van verschillende initiatieven. Enkele voorbeelden zijn:
* wat moet je doen om “0 op de meter” te bereiken?;
* ervaringen als je je huis verwarmt of koelt met een warmtepomp;
* een Vereniging van Eigenaren presenteert een heel bijzonder initiatief;
* hoe gaat het de actie van Econnetic om 28.000 zonnepanelen op de daken van Vlaardingse bedrijven te plaatsen?;
* wat doet Irado aan duurzaamheid?;
* samenwerking tussen Stroomopwaarts en het Lentiz-college.

Als Vlaardings Energie Collectief lichten we de stand van de collectieve zonnedaken en ons windmolenproject Oeverwind toe. We laten graag horen hoe iedereen in Vlaardingen mee kan doen. Er is ook een beursvloer waar u aan de pitchers uw vragen kunt stellen. Er zijn diverse Vlaardingse bedrijven aanwezig, die duurzame product en diensten leveren.

De aftrap op de bijeenkomst wordt gegeven door de wethouder van Duurzaamheid Bart Bikkers. Hij schetst de voornemens van de gemeente en zal u oproepen om niet op elkaar te wachten , maar samen aan de slag te gaan. De bijeenkomst is 17.00 – 20.00 uur en de Windwijzer vindt u aan de Schiedamseweg 95.

Vlaardings Energie Collectief

Willem de Zwijgerlaan 49, Vlaardingen

Meer over Vlaardings Energie Collectief →