Categorieën

Service

Vlaardingen bereidt zich voor op jaarwisseling

Vlaardingen bereidt zich voor op jaarwisseling
Nieuws

Vlaardingen bereidt zich voor op jaarwisseling

  • Redactie
  • 04-12-2014
  • Nieuws
Vlaardingen bereidt zich voor op jaarwisseling

VLAARDINGEN - De eerste prullenbak is al gesneuveld en het het zal de laatse niet zijn; de jaarwisseling komt er weer aan. Voor de gemeente dus hoog tijd om de draaiboeken van voorgaande jaren af te stoffen en eens te kijken wat er dit keer moet gebeuren. Nieuw is dit jaar een inzamelingsactie van vuurwerk. 

Zoals vorig jaar zijn er twee plekken waar een vreugdevuur - onder voorwaarden - is toegestaan: aan de Broekweg en de Marathonweg. De blokcontainers en ondergrondse afvalcontainers worden op 31 december afgseloten. Prullenbakken gaan vanaf 17 december al dicht. Het schoonmaken van de stad begint meteen op 1 januari in de winkelcentra, de rest van de stad volgt een dag later. 

Kerstbomeninzamelactie
Van vrijdag 2 tot en met woensdag 7 januari worden de kerstbomen ingezameld. Er komen vijf inzamellocaties verspreid over de stad waar de vrachtauto met versnippermachine via een vaste route op vaste tijden langsrijdt. Op iedere locatie wordt ingezameld en versnipperd. Er zijn twee locaties in Vlaardingen waar de hele dag kerstbomen worden ingezameld, op de Hofsingel en de Burgemeester Heusdenslaan. De inzamelactie is een stimulans om meer in te leveren waardoor er minder troep op straat komt. De vaste locaties zijn met name handig voor mensen die veel bomen inleveren. Met het inleveren van kerstbomen kunnen mooie prijzen gewonnen worden. 

Vuurwerkinzamelactie
Naast de kerstbomeninzamelactie wil de gemeente Vlaardingen vanaf dit jaar ook een vuurwerkinzamelactie houden. Met een campagne vraagt de gemeente aandacht voor het veilig opruimen van vuurwerkafval. Kinderen zoeken op nieuwjaarsdag naar rotjes die niet zijn afgegaan en steken dit alsnog af. Daarmee kunnen veel ongelukken gebeuren. Het snel opruimen van vuurwerkafval kan veel vuurwerkslachtoffers voorkomen. Met de opruimactie is veel vuurwerkafval ook snel uit het straatbeeld verdwenen. Dat heeft naast veiligheids- ook milieuvoordelen: door het direct op te ruimen ontstaat geen zwerfafval, wordt voorkomen dat het in het grondwater terecht komt, of dat het afvoeren verstopt. Daarnaast wordt een schone stad sneller als een veilige stad gezien. Per volle vuilniszak vuurwerkafval krijgt men 1 euro. De zakken kunnen worden ingeleverd op 1 en 2 januari 2015.