Visite-app laat op zich wachten

26-09-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De ontwikkeling van een 'Visite-app' heeft nogal wat voeten in de aarde. De app zou het parkeren voor visite van bewoners in wijken met betaald parkeren makkelijker en goedkoper moeten maken. Die bewoners moeten het voorlopig nog even stellen met de huidige bezoekerskaart. De nieuwe app had op 1 januari 2018 moeten ingaan maar dat wordt nu 1 februari 2019.

Het project leest een beetje als dat van de 'Hoekse Lijn'. Tegenslagen kenmerken de invoering van de app. Slechts één bedrijf toonde aanvankelijk interesse in het maken van de app maar voldeed niet aan de eisen die de gemeente stelde. Daarna heeft de gemeente zelf bedrijven benaderd maar die bleken geen van allen interesse te hebben in het ontwikkelen van de Visite-app. Het aanpassen aan de Vlaardingse situatie bracht zoveel werk met zich mee dat het voor die bedrijven domweg niet lonend was om 'ja' te zeggen tegen de opdracht.

Inmiddels heeft de gemeente ervoor gekozen om de app onder te brengen bij hetzelfde bedrijf (Desyde, red.) dat in Vlaardingen het parkeervergunningensysteem heeft geleverd. De app moet aan dit systeem worden gekoppeld. Er wordt nu hard aan gesleuteld en eind dit jaar moet de app operationeel zijn. 

Bewoners kunnen daarna de huidige bezoekerskaart inleveren en krijgen het daarop openstaande saldo vergoed. In de nieuwe app zijn vervolgens de eerste 100 uur parkeren voor visite gratis, de volgende 300 uur betalen zij half tarief zoals nu. Maar dan is het dus al 2019.Gerelateerd