Vijf Vlaardingse organisaties willen schaatsbaan

01-05-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Als het aan Stichting Waterweg Cultureel en ‘Vlaardingen Geeft’  ligt, krijgt ook Vlaardingen de komende winter een echte ijsbaan. Het plan is enthousiast ontvangen door Stichting Stadshart, de binnenstadsmanager en de Vlaardingse IJsclub.

Er zijn diverse locaties bekeken  en tegen het licht gehouden, en de beste papieren lijkt de Vlaardingse Oude Haven te hebben. Naar Leids voorbeeld komt er in dat geval een ijsbaan van circa 40 x 15 meter op pontons. De organisatie hoopt daarbij op de onontbeerlijke steun van de gemeente. Een ijsbaan zou tijdens de koude maanden een enorme stimulans betekenen voor de hele Vlaardingse binnenstad.

Als het aan de organisatie ligt  blijft het niet alleen bij een ijsbaan, maar wordt er ook een lichtplan ontwikkeld voor met name de Oude Havenbrug, de Visbank en de bomen op het evenemententerrein aan de Westhavenplaats. Wethouder Arnout Hoekstra heeft het plan inmiddels in ontvangst genomen en zal het komende weken met de Vlaardingse politici bespreken.

Als de ijsbaan er komt wordt dat waarschijnlijk vanaf zaterdag 25 november, een week na de aankomst van Sinterklaas, tot medio januari. Een mooi begin van een feestjaar: De Slag bij Vlaardingen 1018-2018!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date