Vijf jaar Senior Roze: ‘Zijn wie je bent’

31-01-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – ‘Een Leven met Kleur’ is het motto van Argos Zorggroep. In zorgcentrum Soenda voegt de organisatie de daad bij het woord want daar is een maandelijkse ontmoetingsplek voor LHBTI-ouderen, genaamd Senior Roze.

Deze maand is dat alweer vijf jaar en dat was reden voor een feestje gistermiddag. Daarbij was er natuurlijk taart maar ook een praatje van de wethouder. Dat was gisteren Ivana Somers, die weliswaar zorg en diversiteit niet haar portefeuille heeft maar dit dan weer wel een warm hart toedraagt. En voor de gelegenheid had ze het roze jasje dat in haar kast hing ook aangetrokken. Manager Eric van der Ende had liever wat meer goud gezien, want roze was weer zo ‘stigmatiserend’. ,,Regelen we gouden ballonnen en dan komen ze toch nog met een roze loper’’, grapte hij. Van der Ende schetste vervolgens de start van het Senior Roze café vijf jaar geleden toen één van zijn teamleidsters een gesprek had met een man wiens vrouw kort ervoor overleden was: pas daarna durfde hij voorzichtig te benoemen dat hij ook op mannen viel. Daarmee was de kiem gelegd voor een veilige ontmoetingsplek, maar waar helaas nog niet heel veel inwoners uit Vlaardingen zelf gebruik van maken.

Bij de viering van dit eerste lustrum benadrukte wethouder Somers dat Vlaardingen Regenboogstad is: De gemeente heeft in het najaar van 2018 de intentieverklaring Regenboogsteden ondertekend met als doel bij te dragen aan acceptatie. ,,In Vlaardingen mag je zijn wie je bent en houden van wie je wilt’’, aldus Somers.


 

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date