Vieze hond ? Pak de Zwoefer !

29-03-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Welke hondenbezitter kent het niet? Lekker buiten wandelen met je viervoeter, maar met een vieze hond thuiskomen; het gevolg van een duik in het water van de Vaart (of een slootje) of van het speels rollen door het gras, zand of modder.

De 23 jarige Monice Nijk uit Vlaardingen heeft hier een perfecte oplossing voor: de Zwoefer! Wat dat is ? Een apparaatje dat je simpel aansluit op een tuinslang en dat je hond snel weer schoon krijgt. Zwoefer is een combinatie van ‘woef’ en Swiffer, u weet wel, die handige wisdoekjes.

Monice volgt de opleiding management dierenverzorging niveau 4 op het Lentiz Maasland college, waar ze eerder ook de niveaus 2 en 3 doorliep. ‘Gek van dieren’ en hopend op een baan bij diergaarde Blijdorp als ze straks afgestudeerd is. ,,Daar heb ik al een paar keer stage gelopen’’, vertelt Monice aan Vlaardingen24. ,,Vorig jaar heb ik er nog gesolliciteerd, alvast een voorschot op de tijd na mijn opleiding. Daar zit ik nu in ‘de map’ met andere sollicitanten die een passie voor dieren hebben en die er graag willen werken. Mijn stages heb ik daarnaast ook gelopen bij het Dolfinarium in Harderwijk, in de dierentuin (de Zoo) van Antwerpen en ook nog eens op de Stadsboerderij Holywood in Vlaardingen’’.

Dolfijnen en bruinvissen, olifanten en giraffen, je kunt het niet opnoemen of Monice heeft er op stages mee kennisgemaakt en er al haar liefde en aandacht aan gegeven. Thuis is er ook nog een hond en daar is het idee van de Zwoefer geboren. Een idee dat ze voor een project op school met klasgenoten Dominique Buurmeester, Noor Veenhoven en Suzanna Visch heeft uitgewerkt en meer nog, heeft omgezet in een product. Een product dat ook al te koop is en waarvan ze er onlangs op een hondenshow nog eens een fiks aantal van verkocht heeft!

,,Voor de opleiding loopt er het project Jong Ondernemen en daar moesten we een product voor verzinnen en ontwerpen’’, vervolgt Monice. ,,Naast onze Zwoefer is er nog meer bedacht, zoals een caviahangmatje. De Zwoefer gebruik ik overigens best wel vaak voor onze eigen hond Dayla, een Labrador. Reuze handig hoor en Dayla is na een zwempartij zo weer schoon! De verkoop ervan hebben we geregeld via het project Jong Ondernemen, waarvan we het nummer van de Kamer van Koophandel gebruiken. Binnenkort loopt dat dan weer af en dan na de examens aan de slag. Natuurlijk hoop ik met dieren, hoewel mijn opleiding meer mogelijkheden geeft. Je leert er namelijk alles over management en organiseren, dus een tassenwinkel opzetten en managen ligt bij wijze van spreken ook binnen de mogelijkheden. Maar het liefste natuurlijk Blijdorp’’, besluit ze.

Meer weten over de Zwoefer of er zelf één aanschaffen ? Mail dan even met het bedrijfje van Monice en haar studiegenootjes “dog@clean” via het emailadres info.dogclean@gmail.com 

Je kunt ook een kijkje nemen op de Facebookpagina van Zwoefer: https://www.facebook.com/Zwoefer/ 

 

 

Gerelateerd