VIDV: Thuis staan de tulpen in bloei

01-04-2018 Nieuws Marijke Bozzano

VLAARDINGEN - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Maak kennis met Wilma Hollander (Griekenland), Cora Vlug (Verenigde Staten), Marijke Persijn (België) en vandaag Marijke Bozzano (Italië)

De winter is hier in Italië best goed verlopen: niet te koud en genoeg regen wat wij hier echt nodig hadden. Om de winter af te sluiten kregen wij op 1 maart zo’n heftige sneeuwbui tot aan de kust wat voor hier echt heel bijzonder is en ook maar zelden voorkomt. Een prachtig gezicht en leuk om even mooie foto’s te maken want na een dag was alles al weer weg.

Normaal gaan wij  in februari een weekje naar de thermen van San Pellegrino maar dit keer hadden wij het een maand opgeschoven en dat kwam vanwege het weer dan ook heel goed uit. Ik had al weer nieuwe plekjes opgezocht om daar in de omgeving te gaan bekijken en één daarvan was het Lago d’Iseo. Een klein meer dat tussen het Gardameer en het Comomeer ligt en dat in 2016 heel erg in het nieuws was vanwege een evenement: I pontili galleggianti, ofwel een drijvende wandelpier van 3 kilometer. Dit was een project van een Amerikaanse beeldend kunstenaar Christo.

In het meer liggen drie kleine eilandjes genaamd San Paolo, Loreto en Monte Isola dat het grootste is en dat wij ook willen bezoeken. Dus onze koffers weer gepakt en richting Zogno Bergamo waar we logeren. Ook daar was de sneeuw al weg en zag je heel voorzichtig de lente ontluiken.

Ik kijk altijd op de weersvoorspelling om de week zo goed mogelijk in te plannen. De eerste dagen zon dus na één dag thermen besloten we naar het meer te rijden. Het ligt op een uurtje met de auto van onze Bed & Breakfast en daar aangekomen even een stuk gewandeld. Wat een prachtige natuur en na een korte rustpauze met een aperitief rijden we verder om het meer heen. De boot die wij moeten nemen voor Monte Isola vaart in het voorseizoen maar vanaf één plaats genaamd Iseo. Daar aangekomen moeten we een uurtje wachten voor het vertrek, dus alle tijd om het plaatsje te bekijken. Een heel gezellig centrum met leuke winkels en terrasjes en mooie gebouwen en er wordt ook veel gefietst om het meer heen. Er zijn namelijk mooie fietspaden, wat mij al op een idee brengt voor een volgende vakantie, maar eerst nu van deze week genieten.

Daarna naar de boot, we varen er een klein half uurtje over. En dan zie je het eilandje, eigenlijk net een drijvende berg, vandaar de naam Monte Isola (bergeiland ) Daar aangekomen is rondom de berg een smal pad waar je kan wandelen en fietsen. Zo kan je het hele eiland rond gaan. Er rijden geen auto’s en er zijn winkeltjes en restaurantjes en tegen de berg aan zie je wat huizen  van de inwoners.In deze tijd van het jaar is het rustig dus kan je rustig alles bekijken .

Het is inmiddels al twee uur dus snel een plekje zoeken om te eten. We kiezen  voor een restaurantje waar vis uit het meer een specialiteit is en drinken de hier zo bekende vino Franciacorta (een heerlijke witte wijn) in het zonnetje, wat dit alles echt compleet maakt. Het word een onvergetelijke dag van een weer zo’n mooi stukje  Bella Italia.

De dagen daarna nog bezoekjes aan de thermen en wandelingen gemaakt in die prachtige natuur. Ook het weer heeft ons  weer verrast. Eigenlijk van alles wat: zon, mist en regen.  De B&B ligt op zo’n 1000 meter hoog en het weer veranderd snel: ook hier om het af te sluiten op onze één na laatste dag een dik pak sneeuw. Dan weer terug naar huis waar echt de lente is begonnen want bij aankomst zie ik dat mijn tulpen in bloei staan en dat is toch weer heerlijk thuiskomen.

Ik wens iedereen hele mooie Paasdagen en tot de volgende keer!

Ciao

MarijkeGerelateerd