VIDV: Nog veel te ontdekken

05-02-2017 Nieuws Marijke Bozzano

VLAARDINGEN - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Maak kennis met Cora Vlug (Verenigde Staten), Geert van Mil (Canada), Wilma Hollander (Griekenland) en vandaag Marijke Bozzano vanuit Italië.

De koffers zijn weer gepakt en wij vertrekken richting Lombardia voor ons eerste reisje van dit jaar. Bij ons in Liguria lijkt het wel lente ,en we zijn benieuwd hoe het daar is; twee jaar geleden  lag er heel veel sneeuw .

Na ruim 3 uur rijden via de autostrada, ofwel de snelweg, zijn we bij Bergamo en gaan we de bergen in richting Zogna waar we logeren in een Agriturismo La fontana. Dat ligt zo’n 1100 meter hoog en we worden daar hartelijk ontvangen door Doris, de eigenaresse. Het is een echt familiebedrijfje waar zij samen met haar ouders en broer koeien, varkens en kippen houden en moestuin hebben, waardoor zij ook alle producten die bij het ontbijt worden geserveerd zelf maken.

Er lig heel weinig sneeuw en de komende dagen word er regen verwacht , maar dat mag de pret niet drukken. Ons doel is om ook een paar dagen naar de thermen van San Pellegrino te gaan, en wij schrikken niet van een beetje regen.

Toen wij nog in Nederland woonden bezochten wij regelmatig de Thermen en die zijn prachtig, maar hier zijn ze toch anders. Ten eerste is het bronwater wat direct uit de grond komt met een constante tempratuur van 37 graden. Door heel Italia zijn er Thermen en wij hebben ook die van Saturnia in Toscana bezocht: met letterlijk een waterval van warm water. In één woord geweldig. Die trouwens gratis zijn en daardoor veel bezocht.

Als onze eerste dag thermen er op zit blijven we een dagje in de omgeving waar we logeren. Ik ga mijn dagelijkse wandeling maken, alleen het is bewolkt. Nou ja, zeg maar gerust dat ik in de wolken loop, maar niets houd  mij tegen dus ook die wolken niet. Met mijn camera wandel ik naar het volgende dorp en bedenk hoe mooi wij eigenlijk wonen in Imperia met het zachte klimaat en altijd groene (olijf) bomen. De omgeving hier is ook mooi, maar het doet me aan de winter in Nederland denken.

Een dag later gaan we de stad Bergamo bekijken. Een hele mooie stad die uit  twee delen bestaat. Het heeft namelijk op de heuvel La Citta Alta, de ‘bovenstad’ met een prachtig centrum, en centro storico waar je imposante torens ziet. Er loopt een kabelbaan naar boven, die wij dan ook nemen en eenmaal boven is er een uitkijkpost waar je over heel Bergamo kijkt met in de verte de Alpen.

We wandelen door de oude stad. Zulke mooie prachtige gebouwen; ieder straatje is weer een verrassing met zoveel cultuur wat ik nooit had verwacht . Ook al is het koud overal, zijn de terrasjes vol. Hier en daar wordt muziek gemaakt en er zijn leuke winkeltjes .

Deze stad heeft me zeker verrast en is een aanrader, en dan hebben we nog niet eens de stad beneden bezocht, want na een heerlijk maaltijd in een knus restaurantje is het tijd om terug te gaan. We nemen afscheid van Doris en wie weet komen we terug om nog meer te gaan bekijken, maar onze week zit er op. Italië blijft me steeds verrassen, en ik ben nog steeds niet uitgereisd.

Tot de volgende maand.

Ciao!

Marijke

Gerelateerd