VIDV: Naar de film

04-06-2017 Nieuws Cora Vlug

VLAARDINGEN - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Maak kennis met Wilma Hollander (Griekenland) en vandaag Cora Vlug (Verenigde Staten).

Eén van m’n favoriete films is de 2011 Franse film 'Intouchables'. Hier in ons dorpsbioskoopje gezien en daarna nog de nodige keren op tv. Het waar gebeurde verhaal van een Franse rijke aristocraat, die door een paragliding ongeluk ernstig verlamd raakt. Hij gaat op zoek naar een verzorger. Na vele gesprekken met gediplomeerde en ervaren sollicitanten neemt hij een man in dienst die eigenlijk alleen maar komt solliciteren omdat hij moest van de Sociale Dienst. Hij komt net uit de gevangenis, heeft een lang strafblad en is niet bepaald het 'verzorgende type'. Er ontstaat een band tussen de twee mannen die niemand had verwacht. Schitterende film.

Hollywood gaat van deze film een Amerikaanse versie maken. 'The Untouchable'. Kan nooit beter worden dan de Franse versie, maar vooruit maar. Hoofdrol spelers 'Breaking Bad' acteur Bryan Cranston, komiek/acteur Kevin Hart, Nicole Kidman en Julianna Margulies (ER en the Good Wife). De opnamen worden grotendeels gemaakt in de straten van Philadelphia. Daar zijn wel meer bekende films opgenomen. Of je nu een fan bent of niet, maar iedereen kent wel de beroemde Sylvester Stallone’s Rocky scène op de trappen van het Art Museum in Philadelphia. Er staat nu een levensgroot Rocky standbeeld naast de trappen van het museum. Robo Cop, Hairspray, Silence of the Lambs, om er nog een paar te noemen. En de film Philadelphia is uiteraard ook in Philly opgenomen.

Wij wonen in Bucks County, wat de achtergrond was voor de films Lady in the Water, Signs en Transformers. The 2002 thriller Signs, met in de hoofdrol Mel Gibson, is niet ver van onze achtertuin opgenomen. We wonen 5 minuten (rijden) van een Land- en Tuinbouw Universiteit. Deze universiteit heeft een gigantisch grondgebied met bos en weide landschap voor koeien, paarden en tuinbouw. De opnamen voor de film Signs zijn hier gemaakt. Het grootste deel in en om een enorm groot en griezelig dichtbegroeid maisveld. Molly Maguires, The Village en Marley and Me zijn opgenomen in naburige counties.

Zo’n 20 minuten van ons huis liggen de pittoreske dorpjes New Hope en Lambertville. Kleine artistieke winkeltjes, restaurants en veel kunst. De twee dorpen worden gescheiden door de altijd imposante Delaware rivier. Een prachtige oude stalen brug verbindt de twee dorpen met elkaar. The Untouchable wordt voornamelijk opgenomen in Philadelphia, maar er zijn ook hier een paar scènes opgenomen. De hele cast and crew was uitgerukt naar Lambertville. Verzamelpunt was The Black Bass Hotel. Een 18e eeuwse Inn met een schitterend uitzicht over de Delaware Rivier. Ook de General Store, waar de tijd zo’n 100 jaar heeft stilgestaan is een perfect decor voor een paar korte scènes in deze film. Alles ging er gemoedelijk aan toe. Een paar agenten hielden op een afstand een oogje in het zeil, voor het geval het geheime nieuws was uitgelekt en men massaal een glimp wilde opvangen van Nicole, Bryan of Kevin. Alles verliep rustig en volgens plan. Het nieuws stond de volgende dag in de krant, toen de cast and crew allang weer waren vertrokken.

De film komt uit in 2018. Onthoud dus de titel The Untouchable. Mocht je gaan kijken, let dan goed op. Ook al zijn het waarschijnlijk maar een paar scènes en voorbij voordat je er erg in hebt. Dit is 'my neck of the woods', dit is mijn thuis.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »


Altijd Up-to-date