Categorieën

Service

Vergeet gemeente haar eigen ambtenaren ?

Vergeet gemeente haar eigen ambtenaren ?
Nieuws

Vergeet gemeente haar eigen ambtenaren ?

  • Redactie
  • 01-08-2014
  • Nieuws
Vergeet gemeente haar eigen ambtenaren ?

VLAARDINGEN – Hoewel veel Vlaardingers het nieuwe Stadskantoor geldverspilling vinden is het juist de bedoeling dat het centraal huisvesten van alle ambtenaren geld oplevert. Herhaaldelijk heeft de gemeente benadrukt dat hierdoor meerdere gebouwen afgestoten kunnen worden. De betreffende panden, onder meer aan de 1e Industriestraat en de Hoflaan, staan inmiddels in de verkoop en er zijn al geïnteresseerden.

Met de verhuizing vanuit de andere gebouwen lijkt er echter iets mis te zijn gegaan. Aan de Nijverheidsstraat zit nog een groep ambtenaren die zich onder meer met parkeervergunningen bezighoudt. Uit verschillende bronnen vernamen we dat dit eigenlijk niet meer de bedoeling was: ,,We zijn jullie per abuis vergeten in te plannen’’, was de boodschap aan de ambtenaren aan de Nijverheidsstraat.

Vlaardingen 24 vroeg zich af hoe dit kon gebeuren en stelde een aantal vragen aan ‘het stadhuis’. We werden kort daarop teruggebeld door wethouder Arnout Hoekstra, wat ons verbaasde: doorgaans krijgen we de antwoorden keurig gemaild van de afdeling waar we de vragen aan stellen.  ,,Het gebouw aan de Nijverheidsstraat huren we van Waterweg Wonen. Daar is momenteel de thuis- en daklozenopvang De Elementen gevestigd’’, aldus Hoekstra. ,,Daarnaast heeft de Lichtblauwe Brigade er zijn uitvalsbasis. Destijds is in samenspraak met de bewoners van de wijk de Vettenoordse Polder (VOP) dit zo afgesproken. De bewoners van De Elementen hebben er zo een aanspreekpunt  en ook wordt er op die manier een oogje in het zeil gehouden’’.

Hoekstra wist van geen andere ambtenaren die in de Nijverheidsstraat gehuisvest zijn. ,,Voor het controleren op straat van parkeervergunningen huren we het bedrijf P1 in. Het kan zijn dat zij hier komen en zich verkleden of koffiepauze nemen. Wat de Lichtblauwe Brigade betreft is het me trouwens heel wat waard om die snel in het Stadskantoor aan het Westnieuwland te krijgen. Eerlijk gezegd is een groot deel van dat gebouw aan de Nijverheidsstraat onbezet, met name door de afname van het aantal plekken voor dak- en thuislozen. De afgelopen jaren is er bovendien op die voorzieningen bezuinigd, alles is basaler geworden. Het huurcontract van het gebouw aan de Nijverheidsstraat heeft echter een duur van tien jaar meen ik, en loopt in 2016 af. In principe zitten we dus tot die tijd nog vast aan de financiële lasten ervan. Je zou kunnen zeggen dat, gezien de leegstand, de Lichtblauwe Brigade duur gehuisvest is. Met Waterweg Wonen zijn we nu in overleg of we er eerder vanaf kunnen komen. We werken als gemeente al veel met hen samen, dus wie weet wat er mogelijk is, qua uitruilen’’. 

De ambtenaren van onder meer de parkeervergunningen  lijken dus een vergeten groep te zijn. De andere optie is dat men op het Stadhuis het zelf ook wel gênant vindt dat er een foutje in de planning is gemaakt en het liever niet aan de grote klok hangt. Op dit moment werkt men aan een oplossing.