Verdenking witwassen leidt tot vondst tachtigduizend euro

18-06-2020 Nieuws Redactie

Foto: FIOD

VLAARDINGEN - Het was verdacht hoe een ondernemer in Vlaardingen kon beschikken over zo veel geld. Dat vond de FIOD, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en ze kreeg gelijk: vandaag werd er tachtigduizend euro contant geld aangetroffen in het Vlaardingse bedrijfspand en de woning van de man. Het zou hier volgens getuigen van de inval gaan om Café De Gouden Leeuw aan het Emaus. Er is bij de doorzoeking ook een substantie aangetroffen waarvan onderzocht wordt of het hier gaat om drugs.

De 54-jarige Capellenaar is aangehouden op verdenking van witwassen. Zijn woning en een bedrijfspand in Vlaardingen zijn doorzocht; behalve op het geld is ook beslag gelegd op zijn fysieke en digitale administratie. En op de woning.

De verdachte kocht een woning van ruim twee ton zonder hypotheek. Het is niet duidelijk hoe de aanschaf van de woning is gefinancierd. Uit gegevens van de Belastingdienst komt naar voren dat de verdachte niet kon beschikken over voldoende legale inkomsten of vermogen om de woning te kunnen betalen. "Het vermoeden is dat de verdachte de woning heeft gekocht uit criminele inkomsten", aldus de FIOD. "Daarnaast had de man tot voor kort een luxe auto op zijn naam staan, waarvan eveneens onbekend is hoe hij deze heeft kunnen bekostigen." Gerelateerd