Verboden voor rokers op (deel) terras lunchroom

01-10-2022 Nieuws Redactie

Aan deze kant mag je niet meer roken

VLAARDINGEN – Sinds 2015 hangen de borden er, dus roken mag al lang niet meer op het overdekte gedeelte van het Liesveld. De ambtenaren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn inmiddels een stap verder gegaan en hebben nog meer terrein in de binnenstad van Vlaardingen verboden verklaard voor actieve rokers. Sinds kort kun je in het korte overdekte gedeelte van het Veerplein, tussen Vitaemino en Van Uffelen, ook geen ‘rokertje’ meer opsteken. Concreet betekent dit dat je nu ook bij Lunchroom Veerplein 18 op het terras aan die kant niet meer mag roken. De lunchroom komt overigens de rokers tegemoet door aan de zijde van bakkerij Voskamp wel tafeltjes met asbakken te plaatsen.

De ambtenaren van de NVWA zijn destijds al vaker in actie gekomen tegen Delifrance, dat voorheen op het Liesveld zat,  en ook tegen de gemeente Vlaardingen. Het maakte niet uit of je op het terras van de horecagelegenheid wegwaaide, noch dat je evenzo gemakkelijk nat werd van de regen in het voorportaal bij het stadhuis. 

De gemeente gaf toen gehoor aan de opdracht van de NVWA en er werden bordjes geplaatst. Die hangen er nog niet aan de korte kant ter hoogte van Lunchroom Veerplein 18, dus heeft het personeel er maar (alvast) zelf ‘verboden te roken’-stickers opgehangen. Overigens kan en mag de gemeente niet handhaven en boetes uitdelen. Ook de politie en de lichtblauwe brigade staan machteloos tegen rokers. Alleen de NVWA zelf mag in actie komen en die lopen dan weer niet in uniform. Oppassen dus!

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date