Categorieën

Service

Veel voor weinig of voor niets

Veel voor weinig of voor niets
Nieuws

Veel voor weinig of voor niets

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 21-11-2014
  • Nieuws
Veel voor weinig of voor niets

VLAARDINGEN – Wie weinig geld te besteden heeft, zal op zoek moeten naar koopjes of gratis alternatieven voor (soms) noodzakelijke producten of diensten. In de afgelopen jaren zijn er in Vlaardingen veel initiatieven genomen om mensen met weinig inkomen een steuntje in de rug te geven. De Voedselbank, de Kledingbank en de Spring Foundation zijn hier maar een paar voorbeelden van. Bij De Windwijzer aan de Schiedamseweg hebben ze een aantal van dergelijke initiatieven gebundeld in een handig gidsje. Afgelopen dinsdag werd het eerste exemplaar gepresenteerd op de conferentie 'Veel voor weinig of niets', waar verschillende instellingen zich voorstelden in de vorm van workshops. Zo was er bijvoorbeeld een stand van de Federatie Broekpolder, waarin uitgebreid op de gratis recreatiemogelijkheden in het groenste stuk van Vlaardingen werd ingegaan. Een prima alternatief voor een gezin met twee kinderen dat voor een bezoek aan het gemiddelde pretpark al gauw, inclusief de reis en een versnapering, meer dan € 150 kwijt is.

In het gidsje ‘Veel voor weinig of voor niets’  staan verschillende categorieën keurig gerangschikt. Je kunt zoeken op administratieve diensten en klussen maar ook op vakantie, vrije tijd en maaltijden. Zo kun je een paar keer per maand in onder meer  de Lucaskerk of de Windwijzer zelf aanschuiven voor een maaltijd die vijf euro of minder kost, en daarbij ook nog eens anderen ontmoeten in een ontspannen sfeer.

Een enkele kanttekening is echter nog wel te maken bij het gidsje :er staan ook gegevens in van commerciële ondernemers die hiermee gratis publiciteit krijgen. Zo wordt het buitenhotel de Vreemde Vogel aangehaald met middagen waarop gratis geknutseld kan worden, waarbij het waarschijnlijk niet de bedoeling is dat je pakjes drinken van thuis meeneemt. Ook AnneLou aan de Nieuwlandstraat , waar je tweedehands kleding en ook accessoires kunt kopen, staat er in. Evenmin een instelling die zich in eerste instantie bezig houdt met hulp aan minder bedeelden, maar gewoon een winkel. In een volgende versie zou dat wat duidelijker weergegeven mogen worden en misschien willen de ondernemers die het betreft wel een financiële bijdrage leveren door te adverteren.

Al met al is ‘Veel voor weinig of voor niets’ een handig boekje dat gratis af te halen is. Wie de meest actuele versie wil inzien, kan dat doen op de website van De Windwijzer.