Categorieën

Service

Veel ideeën op eerste Stadsplein

Veel ideeën op eerste Stadsplein
Nieuws

Veel ideeën op eerste Stadsplein

  • Redactie
  • 18-09-2015
  • Nieuws
Veel ideeën op eerste Stadsplein

VLAARDINGEN - Vlaardingers hebben de caravan van De Burger Meester flink vol stickers met ideeën beplakt afgelopen zaterdag 12 september tussen 12.00 en 16.00 uur. De caravan stond bij de Lijndraaier in het centrum tijdens Open Monumentendag. De caravan vormt het kloppende hart van het pop-up Stadsplein dat in de komende maanden op allerlei plekken in Vlaardingen komt. De eerste ideeën zijn terug te lezen op deze link.  Hieronder een paar van de stadsverhalen en ideeën op een rij.

Verhelpen verloedering

Hoe kunnen we verloedering verhelpen? De situatie is dat diverse hondenbezitters op een mooi grasperk en in de straten de honden laten poepen en dit niet opruimen. Het is vies en stinkt in de zomer. Als iemand er iets van zegt, helpt dat helaas niet. Sterker nog: het gevoel leeft - en dat is soms ook gebeurd - dat als je er iets van zegt, dan kun je een hondendrol op de stoep voor de deur verwachten. Tegen zo’n situatie kan helaas geen poepzuiger en boetesysteem op.

Hoe krijgen we het voor elkaar dat de hondenbezitters rekening houden met de buurt, het liefst zonder problemen? Hoe zorgen we dat zo veel mogelijk buurtbewoners zich hierbij ‘happy’ voelen, dus ook de hondenbezitters? Burgemeester Bert Blase opperde dat er in goed overleg buurtafspraken moeten komen, want alleen met meer begrip voor elkaar kun je zoiets oplossen. Wat vindt jij? Hoe los je zoiets op?

Kunst op muren en kunstroutes

Kunnen er kunstwerken komen op grote kale muurvlakken? Muurschilderingen op buitenmuren verspreid over de stad: zou dat niet mooi zijn?! Een ander idee over kunst is: buitenkunstroutes met gidsen in samenwerking me KADE40. Zie jij dit ook zitten?

Meer stadslandbouw en moestuinen

Het zou goed zijn als er op meer plekken in Vlaardingen stadslandbouw komt. Bijvoorbeeld op het terrein bij de Moerman-boerderij. Of aan de Marathonweg op het Fortuna-terrein. Wat vind jij van stadslandbouw? Welke locaties zouden geschikt zijn?

Plannen rondom en onder de Touwbaan

We willen geen bebouwing op het grasveld bij de Touwbaan. Dat vinden diverse Vlaardingers. Maak er leuke hofjes, zegt een ander. Verbeter ook de Landstraat. Ook zijn er allerlei ideeën voor onder de Touwbaan-overkapping: de weekmarkt, een maandelijkse braderie, een kerstmarkt, een fietspad. 

Trendy nieuwbouw in het centrum

“Het lijkt mij heel leuk om echte trendy nieuwbouw in het centrum te hebben”, aldus een Vlaardingse. “Het kan ook renovatie van een oud pand zijn op een hippe manier. Als ik in Vlaardingen zou verhuizen, lijkt mij zoiets heel leuk. Ik stel me voor dat het dan binnen een oase van rust is en buiten gezellig druk.” Wat vind jij?

Meepraten en reageren kan HIER!