Vastgebonden honden opgevangen in Vlaardingen

16-07-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/ROTTERDAM – In Rotterdam zijn gisteren op de Einsteinplaats drie volwassen honden en tien pups gevonden. De volwassen honden, waaronder de moeder van de tien pups, waren vastgebonden. Omstanders die de dieren vonden hebben de pups warm gehouden totdat de dierenambulance arriveerde.

De honden zijn inmiddels opgevangen in Vlaardingen, in het Dierentehuis Nieuwe Waterweg aan de Koggehaven. De pups en twee volwassen honden maken het relatief goed, maar de moeder is er zorgelijk aan toe, uitgeput als dat ze is na het ter wereld brengen van de pups. Gisteravond was in Hart van Nederland op SBS 6 een kort item gewijd aan de honden van het ras Cane Corse.

De honden bleken gedumpt te zijn door de ex van een vrouw die hiermee blijkbaar wraak wilde nemen. Of er sprake is van strafbaar handelen valt nog te bezien: de man had zijn ex namelijk van tevoren van zijn actie op de hoogte gebracht.

De honden zullen de komende 8 weken elders verder opgevangen worden om te socialiseren. Na die tijd wordt er een goede plek voor ze gezocht.Gerelateerd