Vanmiddag opnieuw extreem hoogwater

10-02-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In Vlaardingen wordt op maandag 10 februari om half vijf 's middags hoog water verwacht. Verwacht wordt dan een waterstand die kan stijgen tot wel 2m80 boven NAP (Normaal Amsterdams Peil). Delen van de Westhavenkade Oosthavenkade, Maasboulevard en de Koningin Wilhelminahaven kunnen onder water komen te staan.

Op maandag 10 februari sluit de gemeente tussen circa 14.00 uur en 19.30 uur de Westhavenkade (gedeelte tussen Westerhoofd en Galgkade), Maasboulevard (tussen Abel Tasmanlaan en Westerhoofd), Oosthavenkade (tussen Oosterhoofd en Vulcaanweg) en alle rijwegen gelegen aan de Koningin Wilhelminahaven af. Er worden wegafzettingen met inrijverboden geplaatst om te voorkomen dat mensen met hun voertuig rijden of parkeren in de gebieden waar hoogwater verwacht wordt.

Volg de berichtgeving over het verwachte hoogwater de komende dagen nauwlettend. We verwachten dat het buitendijkse gebied meerdere keren onder water kan komen te staan, waarbij rijwegen geruime tijd voor het verkeer worden afgesloten. Parkeer uw voertuig niet in de afgezette gebieden. Als u in het gebied geparkeerd staat waar hoog water verwacht wordt, parkeer uw auto dan tijdig ergens anders.Gerelateerd