Vandaag is rood!

15-12-2019 Nieuws Redactie

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Het Veerplein kleurde vanmiddag rood van de kerstmannen en kerstvrouwen voor de jaarlijkse Santa Run. Die was natuurlijk ook dit jaar weer georganiseerd door de Rotary Vlaardingen en de opbrengst was voor het goede doel. Dit jaar is dat het Rotary Jeugdfonds. Dit fonds is een initiatief van de beide Rotary clubs in Vlaardingen (Rotary Vlaardingen en Rotary Vlaardingen ’80). Ze hebben de handen ineen geslagen om de jeugd in Vlaardingen, en dan juist zij die het van huis uit minder hebben, te helpen zodat zij in gelegenheid zijn om te kunnen sporten, dansen of muziek te kunnen maken. Middels een individuele of groepsbijdrage realiseert het fonds de toegankelijkheid voor Sport en Cultuur voor de jeugd in Vlaardingen.

De deelnemers konden dit jaar kiezen uit een Santa Walk van 8,5 kilometer lang of een Santa Run van 3,5 kilometer. De wandelaars voor de langste afstand werden weggeschoten door wethouder Bart de Leede om 13.00 uur en de lopers voor de korte afstand een uurtje later, om ongeveer tegelijkertijd weer aan te komen. Daar wachtte een medaille, erwtensoep en glühwein of chocomel.

De belangstelling was wel wat minder dan voorgaande jaren, met ongeveer driehonderd deelnemers, mogelijk omdat er geen scholen in georganiseerd verband meededen en dat gold ook weer voor de opbrengst. Die was echter toch nog zo’n €8750 en dat is uiteindelijk een fantastisch bedrag!

Bekijk de foto'sGerelateerd