Van alles mis bij zes Vlaardingse bedrijven

21-10-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Hennep, diverse milieudelicten, een feestje zonder coronamaatregelen en administratie die niet op orde was. Dat is het resultaat van een integrale bedrijfscontrole bij slechts zes Vlaardingse bedrijven die onlangs werd uitgevoerd..

Medewerkers van Toezicht & Handhaving van de gemeente voerden de integrale controle samen met politie, douane, ROBT (Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team), VBV (Verzekeringsbureau voor de Voertuigcriminaliteit) en een bouwinspecteur uit. In een van de panden hennep aangetroffen. Er is daarop een persoon aangehouden en de ondernemer en eigenaar van het pand heeft te horen grkregen dat zijn pand door de gemeente wordt gesloten. 

Bij verschillende bedrijven constateerde DCMR situaties die milieurisico’s opleveren. De DCMR heeft deze bedrijven opdracht gegeven om dit te verhelpen door bijvoorbeeld lekbakken te plaatsen en afvalstoffen af te voeren.

Een garagebedrijf krijgt een bestuurlijke waarschuwing voor het niet hebben van een Digitaal Opkopersregister. Dat is in Vlaardingen verplicht zodat achterhaald kan worden of (onderdelen van) auto’s gestolen zijn. Bouw- en Woningtoezicht heeft bovendien geconstateerd dat een stalen versteviging van het pand is doorgezaagd.

In een ander bedrijfspand waren mensen aanwezig die daar waren in verband met een viering. Deze mensen hielden zich niet aan de COVID-maatregelen. Zij zijn verzocht te vertrekken en de ondernemer kreeg een waarschuwing.