V&D pand binnenkort weer gevuld?

15-06-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Definitief is het nog niet, maar er lijkt een gegadigde voor (tenminste een deel van) het V&D pand wat sinds kort leegstaat: verschillende interne bronnen noemen een HEMARKT als nieuwe huurder. HEMARKT is een vrij nieuw concept van HEMA, eind maart vorig jaar werd de eerste geopend in Den Haag. Het gaat om een verkooppunt waar afgeprijsde producten worden aangeboden: van kleding en servies tot speelgoed. Inmiddels telt Nederland meerdere HEMARKTEN. Opvallend is dat er ook een is in het oude V&D pand in Ede en in ook een in een pand dat vergelijkbaar is qua grootte in Tilburg.

HEMA is het concept momenteel aan het uitproberen. Afhankelijk van het succes wordt bepaald of en in hoeverre dit concept doorgang vindt. De eerste HEMARKT in MegaStores in Den Haag kent volgens een andere opzet dan discountpunt, omdat daar niet het basisassortiment van HEMA wordt aangeboden. Het staat als concept los van de HEMARKT in de reguliere winkels, waar de term 'HEMARKT' wordt gebruikt bij de opruimingsweken.

Green Real Estate, de investeringsmaatschappij van de kledingwinkels van Zeeman en eigenaar van het V&D pand, wil nog niets bevestigen. Ontkennen overigens evenmin. Een woordvoerder: ,,We zijn thans de mogelijkheden aan het onderzoeken. Zodra hier nieuws over is zal ik het u mededelen’’. Binnenstadsmanager Jan Traats drukt zich desgevraagd in dezelfde bewoordingen uit: ,,Ik kan het niet bevestigen maar ook niet ontkennen’’.Gerelateerd