V & D leeggehaald

28-04-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Een grote vrachtwagen, een puincontainer en veel mannen die aan het sjouwen waren. Vandaag werd het pand van V&D aan het Veerplein (grotendeels) leeggehaald. Binnenkort zal ook de belettering verdwijnen en dan is het wachten op een nieuwe bestemming.

Eigenaar Green Real Estate, investeringsmaatschappij van Zeeman textielwinkels, is volgens bronnen bereid om nou eens serieus en op korte termijn om tafel te gaan zitten met de gemeente, de nieuwe binnenstadsmanager en alle andere betrokken bij de Vlaardingse binnenstad. Vanuit de inwoners van de stad zelf kwamen suggesties als een Primark en een Media Markt. Dan moeten die kleding- en elektronicaboeren natuurlijk het wel zelf zien zitten en daarbij is de vraag of ze hier genoeg omzet in het vooruitzicht zien.

De suggestie van afgelopen week om er de Kindervrijmarkt te houden leverde de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen, organisator van Koningsdag, tientallen telefoontjes op; snel schakelen kon echter niet, want het pand was nog niet leeg, er zou het een en ander aan beveiliging moeten worden georganiseerd en nog meer.

Voor bewoners van de Kuipershof was overigens de aanwezigheid van de vrachtwagen een ongewenste situatie: wie met de auto de eigen woning aldaar probeerde te bereiken kon dat voor een lange tijd wel vergeten, want de vrachtwagen passeren was er niet bij.Gerelateerd