Uggs: het laatste woord !

22-12-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Enkele weken geleden ontstond er een storm  van verontwaardiging in Vlaardingen over de aanschaf van Uggs-schoenen voor ambtenaren. Landelijke media doken massaal op de berichtgeving van Vlaardingen24. Ook de SP was woedend en klom in de pen om het college hierop te bevragen. Deze week kwamen de antwoorden.

Raadslid Ingrid Wijker van de SP verbaasde zich  vooral over de aanschaf van de dure Uggs: vanaf zo’n €170 per paar. Waarom moest dit zoveel kosten en was er geen goedkoper alternatief zoals een paar thermosokken?

Het college had al eerder de Arbowetgeving aangehaald en deed dat deze week weer: ,,Vanuit de Arbowetgeving is het onze plicht als werkgever om onze werknemers een goede werkomgeving en beschermingsmiddelen te bieden. De aanschaf van warme vachtschoenen in aanvulling op de bedrijfskleding van 10 medewerkers die in de publiekshal werken, is een praktische en tijdelijke tussenoplossing in afwachting van resultaten van een nader onderzoek’’.

Verwezen wordt vervolgens naar de warmte- en koudestromen die niet in orde zijn en waarvan baliemedewerkers last hebben. Hieraan moet nog het nodige ingeregeld worden en dus moest er ‘individuele bescherming’  komen voor diezelfde medewerkers. De suggestie om dan maar dikkere sokken aan te schaffen wordt verworpen: ,,Dikkere sokken is geen oplossing geweest om ervoor te zorgen dat de medewerkers van de balie geen last krijgen van de koude luchtstromen’’.

Op de vraag of de gemeente bereid is om zich te verantwoorden voor de aanschaf van de ‘warme vachtschoenen’ verwijst de gemeente tenslotte naar de eerder uitgegeven persverklaringGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date