Twee diamanten en twee briljanten!

10-10-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Tijdens de oorlog ontmoetten Willem Doorduin (91) en Maria Wilhelmina Abrahamse (89) elkaar in het Zeeuwse St. Philipsland. Ze wisselden adressen uit, en schreven elkaar brieven met hun huwelijk op 27 september 1951 als gevolg. In de jaren daarna kreeg het echtpaar twee zonen en twee dochters die op hun beurt weer voor acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen zorgden. Locoburgemeester Arnout Hoekstra ging bij de heer en mevrouw Doorduin op bezoek om hen te feliciteren met hun 65-jarige (briljanten) huwelijksjubileum. (foto 1)

Willem Frederik de Wolff (84) en Hendrika Kreft (84) ontmoetten elkaar tijdens het wandelen naar de Schiedamse Maasboulevard met vriendinnen en vrienden. ’s Avonds zagen zij elkaar weer bij de club (CJMV, later: CJV)). Op 5 december 1953 was hun de verkering een feit en op 27 september 1956 gaven zij elkaar het ja-woord. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter en jaren later kwamen hier drie kleinkinderen bij. Burgemeester Bert Blase ging bij de heer en mevrouw De Wolff langs om hen te feliciteren met hun diamanten (60-jarige) huwelijksjubileum . (foto 3)

Een ontmoeting in Moordrecht leidde naar het huwelijk van Adrianus Stolk (78) en Anna Multem (78) op 3 oktober 1956. Het echtpaar kreeg een zoon en jaren later werd de familie uitgebreid met twee kleinkinderen. Door het werk van meneer kwamen ze in Vlaardingen terecht. Locoburgemeester Arnout Hoekstra ging bij de heer en mevrouw Stolk langs om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum. (foto 2)

Tijdens de bevrijdingsfeesten ontmoetten Klaas van der Windt (87) en Jacoba Johanna van Vliet (87) elkaar. Van een feest komt een feest want zij trouwden op 3 oktober 1951. 65 jaar later ging locoburgemeester Hans Versluijs bij het echtpaar langs om hen te feliciteren met hun briljanten huwelijksjubileum en bracht een goedgevulde fruitmand mee. (foto 4)

Bekijk de foto's
Gerelateerd