Twee diamanten en een briljant

15-08-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Maarten Klinge (83) en Petronella Pors (78) ontmoetten elkaar in een dansschool in Rotterdam en de vonk sloeg over. Op 8 augustus 1956 gaven zij elkaar het ja-woord. Zij kregen een zoon en vier dochters die op hun beurt weer voor zeven kleinkinderen en een achterkleinkind zorgden en… er is nog een achterkleinkind op komst. Locoburgemeester Ruud de Vries bracht het echtpaar afgelopen week een bezoek om hen te feliciteren met hun 60-jarige (diamanten) huwelijksjubileum en nam een feestelijke taart mee. (foto 1)

Een ontmoeting in Amsterdam leidde naar het huwelijk van Andries ter Brugge (91) en Maria Elisabeth Taks (88). Zij trouwden op 4 augustus 1951 en kregen in de jaren daarna twee zonen. Later kwamen er vier kleinkinderen bij. 65 jaar na hun huwelijksdag ging burgemeester Bert Blase bij het echtpaar langs om hen te feliciteren met hun briljanten huwelijksjubileum en bracht een mooi boeket mee. (foto 2

Toen Antonius Joannes Demeijer (83) twintig jaar was emigreerde hij naar Nieuw-Zeeland. Hij bouwde daar mee aan een stuwdam. Daarna kwam hij toch weer terug naar Nederland en ontmoette in Den Haag Catharina Cornelia van Houten (81). Zij trouwden op 6 augustus 1956 en kregen twee zonen. Later werd de familie uitgebreid met vijf kleinkinderen. Afgelopen 6 augustus vierde het echtpaar dat zij 60 jaar getrouwd waren. Burgemeester Bert Blase ging met een taart op bezoek om hen te feliciteren met het diamanten jubileum. (foto 3)

 

 

Bekijk de foto's
Gerelateerd