Turkse verkiezingsbijeenkomst doorgegaan in Den Haag

28-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/DEN HAAG – De bijeenkomst  over de verkiezingen in Turkije die gisteravond in Vlaardingen zou plaatsvinden is uiteindelijk in Den Haag gehouden. Daar hebben zich geen onregelmatigheden voorgedaan.

In eerste instantie zou er een bijeenkomst zijn in een restaurant in Vlaardingen, maar al gauw werd deze afgezegd vanwege bedreigingen aan het adres van de eigenaar en aan de organiserende Turkse Raad in Nederland, aldus voorzitter Sefa Yürükel van de raad. De Turkse Raad in Nederland is een organisatie van seculiere Turken.

Ayse Sucu van de nieuwe nationalistische IYI-partij was uitgenodigd om te spreken. De IYI-partij is vorig jaar ontstaan door splitsing van de nationalistische MHP. Voor de komende verkiezingen in Turkije is de IYI-partij een samenwerking aangegaan met drie andere oppositiepartijen: de centrum-linkse CHP, de islamitische Gelukspartij en de centrum-rechtse Democratische Partij.

Volgens Yürükel van de Turkse Raad in Nederland komen de bedreigingen uit de hoek van aanhangers van de Turkse president Erdogan of de MHP, die met de huidige regering in Turkije samenwerkt.Gerelateerd