Tunnel Marathonweg volledig in gebruik

13-10-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het verkeer kan vanaf nu van beide kanten af gebruik maken van de gloednieuwe tunnel onder het spoor bij de Marathonweg. 
De tunnel is aangelegd om er voor te zorgen dat het verkeer op de Marathonweg het spoor ongestoord kan kruisen. Zo verbetert de doorstroming van het verkeer. Vooral belangrijk als ombouw van de Hoekse Lijn tot metrolijn voltooid is en hier straks meer metrostellen rijden dan er voorheen treinen voorbij kwamen.

Het verkeer dat vanaf de Marathonweg richting de Rivierzone rijdt, mocht al enkele weken gebruik maken van de nieuwe tunnel onder het spoor. Sinds vrijdag 13 oktober gaat ook het verkeer dat de andere kant op rijdt, onder de tunnel door. Dat maakte de opening niet alleen een feestelijk moment voor de weggebruikers, maar ook voor omwonenden die de afgelopen weken flinke geluidsoverlast hebben ervaren door klapperende rijplaten waarover verkeer langs het werk moest rijden. Om geluidshinder te verminderen besloot de gemeente zelfs de weg ’s nachts af te sluiten. Nu de tunnel open is, zijn de rijplaten niet meer nodig en kan het verkeer in beide richtingen er ook ’s nachts gewoon weer langs. Met de ingebruikname van de tunnel is het project nog niet klaar. Nog tot het eind van het jaar zijn er werkzaamheden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date