Trouwzaal in stadhuis krijgt opknapbeurt

01-02-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De trouwzaal in het Vlaardingse stadhuis krijgt een facelift. De werkzaamheden zijn begin januari gestart en duren tot eind februari 2018. In de trouwzaal zijn t/m 28 februari geen huwelijksvoltrekkingen en het registreren van partnerschappen gepland. Uiteraard gaan de kosteloze huwelijken in de koffiekamer op het stadhuis wel door.

De trouwzaal was aan een opknapbeurt toe. Het meest in het oog springend wordt het nieuwe frisse meubilair en de nieuwe vloerbedekking. De vloerbedekking gaat verwijzen naar de Vlaardingse visserijgeschiedenis. Wie na de opknapbeurt de trouwzaal binnenwandelt, stapt op een blauw gemêleerd tapijt gemaakt van gerecyclede visnetten. Ook de wanden krijgen een schilderbeurt en de vloeren ondergaan een onderhoudsbeurt. In de trouwzaal wordt de historische ambiance sfeervol gemixt met moderne ingrediënten. Als de trouwlustige drukte weer toeneemt in maart, dan heeft het stadhuis een opgeknapte trouwzaal.


Lange trouwtraditie in het Vlaardingse stadhuis

De trouwzaal van het 350 jaar oude gedeelte van het stadhuis is sfeervol en intiem. Bij de deuropening van de trouwzaal is de oudste drempel van Nederland te vinden. Tijdens opgravingen nabij station Vlaardingen-West troffen archeologen de drempel aan bij de ingang van een boerderij van circa 300 jaar voor Christus. Wie dat wil, kan zijn of haar partner traditiegetrouw na afloop van de ceremonie in de trouwzaal over de stokoude drempel dragen. Het stadhuis biedt een prachtige omgeving voor trouwfoto’s met de marmeren trappen en de mooie oude hal. Aan de buitenkant van het stadhuis zijn de statige trappen en het bordes een plaatje op zich.Gerelateerd