Categorieën

Service

Tot 13 oktober nachtelijke afsluiting Marathonweg

Tot 13 oktober nachtelijke afsluiting Marathonweg
Nieuws

Tot 13 oktober nachtelijke afsluiting Marathonweg

  • Redactie
  • 20-09-2017
  • Nieuws
Tot 13 oktober nachtelijke afsluiting Marathonweg
VLAARDINGEN - Al vele nachten liggen buurtbewoners rondom de Marathonweg wakker. Het verkeer rijdt sinds begin september over het parkeerterrein nabij voetbalclub DVO. Het gedender van te hard rijdende auto’s en zwaar vrachtverkeer laat de rijplaten die hier liggen zo rammelen, dat menig bewoner niet meer aan slapen toe komt. Daarom wordt de weg nu tussen 22.00 uur en 06.00 uur afgesloten.

Overdag blijft het verkeer wel over het parkeerterrein rijden. De gemeente en de aannemer roepen weggebruikers nogmaals op om hier langzaam te rijden (maximaal 30 km per uur) om zo ook overdag de overlast voor omwonenden te beperken. ’s Avonds kan men een omleiding volgen (over de Marnixlaan, Maassluissedijk, Van Beethovensingel en Deltaweg). De toegang tot het terrein van DVO blijft wel bereikbaar.


Deel tunnel open na 22 september

De verwachting is, dat de overlast vanaf vrijdag 22 september al wat afneemt. Het verkeer dat vanaf de Marathonweg richting de Rivierzone rijdt, gaat vanaf die middag namelijk door de tunnel rijden. Die route is wel dag en nacht beschikbaar.

Het verkeer dat vanaf de Rivierzone de Marathonweg op rijdt, blijft de komende weken nog wel over het parkeerterrein rijden. Dit kan dan dus alleen overdag en ’s avonds tot 22.00 uur. Daarna is de weg afgesloten en kan men de omleiding volgen over het spoor, de Industrieweg/Deltaweg en de Van Beethovensingel naar de Maassluissedijk.

In het weekend van 22 tot en met 24 september en in het weekend van 29 september tot 2 oktober vinden werkzaamheden plaats bij de toerit van het bedrijf Beelen. Beide weekenden van vrijdag 19.00 uur tot uiterlijk maandag 06.00 uur. Met hulp van tijdelijke verkeerslichten kan het verkeer langs het werkvak rijden. Het verkeer van en naar Beelen wordt omgeleid.


Afronding

Het is de verwachting dat vanaf 13 oktober al het verkeer weer gewoon over de Marathonweg kan rijden en gebruik kan maken van de tunnel. Na ingebruikname van de tunnel is het project nog niet helemaal klaar. Nog tot het eind van het jaar zijn er werkzaamheden en blijft de Industrieweg dicht tussen de Energieweg en de Marathonweg. Het verkeer wordt omgeleid.