Toeslagen: waar heb je recht op & hoe vraag je het aan

09-10-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Minters en de Bibliotheek Vlaardingen organiseren een informatiebijeenkomst op woensdag 25 oktober over de diensten van de sociaal raadslieden en de cursus Digisterker. Toegang is gratis, wel graag aanmelden.

Huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget, kinderopvangtoeslag... Waar heb je recht op en hoe vraag je het aan en welke hulp is beschikbaar?


Sociaal raadslieden

Het is niet altijd eenvoudig om erachter te komen welke mogelijkheden op jouw situatie van toepassing zijn en hoe je ervan gebruik kunt maken. De sociaal raadslieden, onderdeel van Minters, hebben zich hierin gespecialiseerd. Op deze avond wordt informatie gegeven over de werkwijze van deze dienst. Minters ondersteunt burgers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken zodat zij voor zichzelf kansen kunnen creëren om een gelukkiger en evenwichtiger leven te leiden.


Digiwijs in de bieb: Computercursus Digisterker

Het aanvragen van huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing, bijna alle overheidszaken regel je tegenwoordig via internet en met een DigiD.
De computercursus Digisterker van de Bibliotheek leert je deze vaardigheden. Op deze avond krijg je meer informatie over deze cursus en je kan je ervoor opgeven.


Waar en wanneer

• Woensdag 25 oktober van 19.00-21.00 uur
• Centrale bibliotheek, Waalstraat 100


Aanmelden

• E-mail: info@bibliotheek.vlaardingen.nl  
• Telefonisch: 010-4343222
• Bij de klantenservice in de bibliotheekGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date