Toekomst Stadsboerderij en Heemtuin blijft onzeker

13-11-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het blijft onzeker of de Stadsboerderij in Wijkpark Holy en de Heemtuin in West in 2022 nog bestaan. Petities door de instellingen en voorstellen vanuit de gemeenteraad hebben niet kunnen voorkomen dat deze instellingen vanaf dat jaar hun subsidie verliezen.

De gemeente Vlaardingen zit in financieel zwaar weer. De stad heeft een miljoenentekort en moet dus flink bezuinigen. Dat draait met name voor de Stadsboerderij en de Heemtuin uit op een drama. De subsidie - 90.000 per jaar voor de Stadsboerderij en 70.000 voor de Heemtuin - houdt vanaf 2022 op te bestaan. De toekomst voor beide voorzieningen ziet er dan ook somber uit.

Tijdens de behandeling van de begroting donderdagavond in de gemeenteraad werd er gestemd over diverse voorstellen vanuit de raad om de subsidie te behouden. De voorstellen van ONS.Vlaardingen, CU/SGP en PvdA haalden geen meerderheid. Ze stuitten allemaal op een 'nee' vanuit de coalitiepartijen VVD, CDA, VV2000/Leefbaar Vlaardingen en de zelfverklaard groene partijen D66 en GroenLinks.

Deze coalitiepartijen stemden wel in met het veel minder vergaande voorstel van CDA en VV2000/Leefbaar Vlaardingen waarin het college van burgemeester en wethouders wordt opgeroepen te onderzoeken hoe Heemtuin en Stadsboerderij toch open kunnen blijven zonder subsidie. Daarover zou het college dan komend voorjaar uitsluitsel moeten geven. 

Geen vrolijke dag dus voor de betrokkenen bij de Stadsboerderij en de Heemtuin al ziet wethouder Bart de Leede (GroenLinks) dat anders. ,,Het is niet de bedoeling om de voorzieningen te sluiten, alleen om te kijken hoe we  de heemtuin en de Stadsboerderij kunnen 'vernieuwen' zodat ze zonder gemeentelijke subsidie verder kunnen.''


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date