Tips om te solliciteren in Vlaardingen

08-03-2022 Nieuws Ingezonden mededeling

Sollicitatiegesprek in Vlaardingen? Lees deze tips!

Ben je druk met het afspeuren van vacatures in Rotterdam en Vlaardingen en ben je op zoek naar de beste sollicitatietips, zodat jij straks goed door het sollicitatiegesprek heen komt? Dan zit je hier goed. Wij zochten uit wat de beste tips zijn voor tijdens het sollicitatiegesprek en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor onze sollicitatietips!

Verdiep je goed in het bedrijf

Je hebt je wellicht al verdiept in het bedrijf toen je je sollicitatiebrief schreef. Echter is het goed om voorafgaand aan het gesprek nog eenmaal alle informatie over het bedrijf door te lopen. Bezoek de website en social media van het bedrijf en verdiep je er nog wat extra in. Zoek ook uit met wie je het sollicitatiegesprek hebt en zoek diegene eventueel op LinkedIn op. Door dit te doen, krijg je een beter beeld van het bedrijf en kun je vragen die je hierover krijgt beter beantwoorden.

Bereid je verhaal voor

Als je een sollicitatiegesprek hebt, is het belangrijk je verhaal goed voor te bereiden. Je staat namelijk geheel centraal tijdens dit gesprek en medewerkers van het bedrijf willen van alles over je weten. Denk aan welke opleidingen je gedaan hebt, je werkervaring, wat je hobby’s zijn, enzovoort. Bedenk goed wat je over jezelf gaat vertellen en schrijf dit eventueel vooraf op papier. Je kunt ook een oefengesprek met een vriend of vriendin houden. Weet je wat je gaat zeggen, dan zal je ook zekerder overkomen tijdens het gesprek.

Let op je kleding

Ga je bij een formeel bedrijf op gesprek of bij een jonge start-up, het is altijd belangrijk om er verzorgd uit te zien. Let daarom goed op je kleding en zorg ervoor dat deze ook bij het bedrijf past waar je wilt gaan werken. De kleren die je draagt zeggen iets over wie jij bent. zorg er dus voor dat je een goede eerste indruk achterlaat.

Stel zelf ook vragen

Aan het einde van het gesprek zal je worden gevraagd of je zelf ook nog vragen hebt. Zorg ervoor dat je zelf al vragen tussendoor hebt gesteld en aan het einde ook nog wat vragen over hebt. Stel de vragen die voor jou belangrijk zijn, zodat je oprecht kunt laten zien dat je interesse hebt in het werken voor het betreffende bedrijf.

Zoek je nog naar werk? Bekijk dan ook eens deze vacatures. Wij wensen je veel succes met solliciteren!Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date