Testen met metrovoertuigen Hoekse Lijn

14-02-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het zal even wennen zijn voor omwonenden en bij de overwegen ook voor weggebruikers: de komende maanden rijdt er regelmatig een metrovoertuig over de Hoekse Lijn. Het gaat om testritten. Dit kan enige overlast veroorzaken voor het verkeer. 

De tests vinden in vier stappen plaats. Eerst laat het projectbureau Hoekse Lijn tests uitvoeren zonder voertuigen. Dan wordt getest met één voertuig en vervolgens met één of twee voertuigen. Als dit met succes is afgerond, wordt met meerdere voertuigen de toekomstige dienstregeling getest.


Planning

De tests vinden voornamelijk plaats tussen 08.00 uur en 23.00 uur. Bij de eerste test gaan de slagbomen nog niet dicht en blijft de overweg toegankelijk. De lampen en bellen werken wel. Bij de overige tests gaan ook de slagbomen dicht. Bij de tests met één of twee voertuigen kan de sluiting tot maximaal tien minuten duren.

De proeven van de toekomstige dienstregeling geven niet meer wachttijd voor het verkeer dan tijdens de toekomstige gewone exploitatie van de lijn. Het projectbureau voert deze tests uit met meerdere voertuigen over de gehele Hoekse Lijn om zo goed mogelijk de situatie van exploitatie na te bootsen. Bij alle tests zijn -om verwarring te voorkomen- verkeersregelaars aanwezig bij de overwegen, om het verkeer te begeleiden en om te attenderen op de nieuwe situatie. In de periode van testen wordt naast de aanwezigheid van verkeersregelaars ook de bebording rondom de overwegen tijdelijk aangepast.

Meer weten over de werkzaamheden aan de Hoekse Lijn en de planning? Kijk dan op www.hoekselijn.mrdh.nl Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date