Tachografie uitgelegd

21-10-2022 Nieuws Ingezonden mededeling

Misschien dat jij nog niet eerder hebt gehoord of gelezen over de term tachografie, waardoor je hier meer over wenst te lezen. In dat geval is het belangrijk om te weten dat je door de keuze voor een dergelijk systeem de efficiënte van jouw bedrijf kunt vergroten. Hiervoor kun je een tachograaf inzetten, een expert die in staat is om het systeem aan jouw uit te leggen. Hierdoor worden al jouw persoonlijke vragen beantwoord op een manier die voor iedereen begrijpbaar is. Het is mogelijk om op relatief grote afstand informatie te lezen, te analyseren en te archiveren, indien dit door jou gewenst is.

Wat is het apparaat?

Een tachograaf is een apparaat dat in staat is om de afstand vast te leggen die je aflegt in een voertuig. Meestal wordt dit gebruikt in vrachtwagens en binnenvaartschepen om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende informatie krijgt over de rit die wordt afgelegd. Goede administratie van het aantal kilometers dat je aflegt is immers van essentieel belang. Het is door een systeem niet mogelijk om het aantal kilometers te manipuleren. Denk hierbij aan het overdrijven of minimaliseren van de afgelegde kilometers. Daarnaast dienen schippers en chauffeurs rekening te houden met rusttijden, waarbij geldt dat dit systeem hierbij kan helpen.

Track en trace

Er wordt simpelweg gebruik gemaakt van een track en trace, indien je kiest voor een dergelijk systeem. Alle auto’s in Nederland hebben de mogelijkheid om een dergelijk systeem te implementeren. Er zijn echter een aantal risico’s aan deze keuze verbonden, waarbij geldt dat deze risico’s voornamelijk te maken hebben met privacy. De persoonlijke gegevens die je hebt dienen niet zomaar gedeeld te worden zonder dat jij hier toestemming voor geeft. Het is belangrijk om te weten dat ieder bedrijf zich moet houden aan de wettelijke regels die gelden in Nederland. Jouw privacy wordt dus gewaarborgd en niet zomaar geschonden bij aankoop van een professioneel product.

Inzicht in rusttijden

Een van de mogelijkheden die het systeem te bieden heeft is gerelateerd aan rusttijden. Je weet door gebruik te maken van het systeem hoeveel kilometers je dient af te leggen en wanneer je een pauze moet inlassen. Er zijn namelijk regels op dit gebied, gericht op het waarborgen van veiligheid en het voorkomen van ongelukken. Daarnaast geldt dat je door het systeem op een efficiënte wijze te werk kunt gaan.

Verschillende apparaten

Er zijn verschillende apparaten waarop je gebruik kunt maken van Tachobyte, een van de betrouwbare oplossingen indien je graag bij wenst te houden hoeveel kilometers je aflegt. Het is mogelijk om een systeem te installeren op je telefoon, waarbij geldt dat deze optie vele praktische voordelen te bieden. Het is tevens mogelijk om gebruik te maken van de computer, waarop je meer data kan downloaden dan meestal bij een telefoon mogelijk is. Bij het kopen van een product die je altijd rekening te houden met de prijs en de kwaliteit. Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date